ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η απόφαση για παράταση ελήφθη καθώς ορισμένοι προμηθευτές καθυστέρησαν να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο που τους έστειλε η Κομισιόν.
«Όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες θα χρειαστούν μερικές μέρες να αξιολογήσουν τις απαντήσεις και να συζητήσουν τα συμπεράσματα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας» αναφέρεται σχετικά.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες εβδομάδες ο υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Σκρέκας και οι εκπρόσωποι των θεσμών κατέληξαν σε συμφωνία για την τμηματική πώληση της μονοπωλιακής πρόσβασης, που έχει η ΔΕΗ στον λιγνίτη, μέσω διμερών συμβολαίων με ιδιώτες προμηθευτές.
Τότε, ολοκληρώθηκε η συμφωνία στο θέμα του Anti-TrustCase για τους λιγνίτες της ΔΕΗ. Η συμφωνία προβλέπει ότι τα επόμενα τρία έτη η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε τμηματική πώληση λιγνιτικής ενέργειας μέσω της σύναψης διμερών συμβολαίων με ιδιώτες προμηθευτές.
Δόθηκε, έτσι, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας το πράσινο φως για την έναρξη της διαδικασίας του Market Test (Δοκιμή Αγοράς), προκειμένου να περιοριστεί η δεσπόζουσα θέση της ΔΕΗ στην αγορά λιανικής και να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θ. Τρύφων και Δ. Δέμος: Η ιστορία ζωής δύο επιχειρηματιών, με όραμα και έντονη κοινωνική δράση
- Ετσι θα είναι τα τουριστικά συγκροτήματα της επόμενης δεκαετίας
- Stéphane Rolland: O αγαπημένος σχεδιαστής της Αθηνάς Ωνάση περιγράφει την υψηλή ραπτική ως γλυπτική σε κίνηση
- Στα 3 εκατομμύρια η μέση τιμή αγοράς των πολυτελών ακινήτων στην Ελλάδα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.