• Business

    Παράταση της συμφωνίας με τις Πιστώτριες Τράπεζες ανακοίνωσε η Αλουμύλ

    • NewsRoom

    Γιώργος Μυλωνάς


    Παράταση της συμφωνίας αναστολής (standstill agreement) με τις Πιστώτριες Τράπεζες, κατά ένα μήνα, μέχρι την 12.01.2019, ανακοίνωσε η διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ.

    Ως εκ τούτου,  η καταληκτική ημερομηνία κάθε δανειακής σύμβασης μετατίθεται κατά την ημερομηνία  λήξης του standstill agreement, καθιστώντας έτσι το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού της εταιρίας μη ληξιπρόθεσμο.

    Η ως άνω παράταση αποφασίσθηκε προκειμένου η διορισθείσα, ως σύμβουλος αναδιάρθρωσης, εταιρία «Alvarez & Marsal» να ολοκληρώσει τις αναληφθείσες υποχρεώσεις της και να παράσχει στις Πιστώτριες Τράπεζες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία της Εταιρίας.

    Όπως έγραψε προ ημερών σε ρεπορτάζ του για την εταιρεία το mononews.gr, οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη για την ανεύρεση  στρατηγικού επενδυτή για την  Αλουμύλ  και είναι  τέσσερις οι επενδυτές που έχουν δικαίωμα, αφού διεξάγουν αναλυτικό οικονομικό και νομικό έλεγχο (due diligence), να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές και είναι οι εξής: Oaktree Capital, Atlas Capital Services σε συνεργασία με ένα άλλο fund, Avenue Capital και M&G Investments.

    Στο πλαίσιο της διαδικασίας γίνεται έλεγχος των στοιχείων της εταιρείας στις θυγατρικές του εξωτερικού από την Alvarez & Marshal και την Ernst & Young.

    Για τη διαδικασία ο βασικός μέτοχος και Πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Μυλωνάς ανέφερε στο mononews τα εξής: «Οι τράπεζες εξετάζουν ακόμη όλα τα ενδεχόμενα, οι επενδυτές προτείνουν τα δικά τους σχέδια αλλά με  κούρεμα δανείων ενώ εμείς κάνουμε την πρότασή μας που δεν περιλαμβάνει κούρεμα.  Ακόμη είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος των θυγατρικών και θα τελειώσει λίγο πριν τις γιορτές και τότε θα οι τράπεζες θα έχουν πλήρη εικόνα για την πορεία και τα μεγέθη των θυγατρικών. Όταν θα έχουν όλα τα δεδομένα   θα μπορούν  να κρίνουν την αξιοπιστία της πρότασής μας, η οποία  θα αξιολογηθεί και από τρίτους συμβούλους για να δώσουν την έγκρισή τους ώστε μετά οι τράπεζες να μπορούν να υπογράψουν».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλουμύλ: Ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας αναστολής με τις Πιστώτριες Τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Μυλωνάς (Αλουμύλ): «Θα συνεισφέρω προσωπικά στην πρότασή μας στις τράπεζες»



    ΣΧΟΛΙΑ