ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η κυβέρνηση Τραμπ δήλωσε ότι έδωσε παράταση 45 ημερών προκειμένου οι αμερικανικές εταιρίες να εξακολουθήσουν να συνεργάζονται με την κινεζική Huawei Technologies Co Ltd.
Μετά την καταγραφή της Huawei στην «μαύρη λίστα» των εταιριών που προκαλούν ανησυχίες εθνικής ασφάλειας για τις ΗΠΑ, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου επέτρεψε στην κινεζική εταιρία να αγοράσει μερικά υλικά που παράγονται από αμερικανικές εταιρίες, μέσω μιας σειράς παρατάσεων.
Το υπουργείο έκανε τις κινήσεις αυτές, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα που ενδεχομένως θα αντιμετώπιζαν οι πελάτες της Huawei, αρκετοί από τους οποίους έχουν αναλάβει την διαχείριση δικτύων επικοινωνιών σε αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ.
Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς η αμερικανική κυβέρνηση συζητάει την περαιτέρω ενίσχυση των περιορισμών στις πωλήσεις στην Huawei υλικών που παράγονται στις ΗΠΑ. Η Huawei δεν σχολίασε άμεσα τις εξελίξεις.
Η τρέχουσα άδεια εξαγωγών προς την Huawei λήγει την 16η Φεβρουαρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέα σελίδα για την Τράπεζα Ηπείρου: ΑΜΚ 30 εκατ. ευρώ και πλειοψηφία 51% στην Capstone Capital
- Απίστευτο: Δήλωσε κέρδη από κρυπτονομίσματα 3,14 εκατ. ευρώ και η εφορία δεν αναγνώρισε… 21.000 ευρώ για τεκμήρια διαβίωσης!
- Η Chios Navigation ύψωσε την ελληνική σημαία στο Doric Flame
- LVMH: Από την πίεση των μετόχων στην πρώτη σαφή κίνηση – Ο Antoine Arnault στην εκτελεστική επιτροπή του ομίλου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.