• Business

    Παρασκήνιο: Γιατί αποχώρησε ο Κ. Φρουζής από την Creta Farms


    Αίσθηση και πολλά ερωτήματα προκάλεσε στην αγορά η αποχώρηση του Κωνσταντίνου Φρουζή από την θέση του CEO της Creta Farms. Ο έμπειρος μάνατζερ κ. Φρουζής , ενάμιση μόλις χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην κρητική αλλαντοβιομηχανία, παρέδωσε τη σκυτάλη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ορισθεί ο αντικαταστάτης του.  Κύκλοι προσκείμενοι στον Κ. Φρουζή που μίλησαν στο mononews.gr αναφέρουν πως ο βασικός λόγος της αποχώρησης ήταν η διάσταση απόψεων με την οικογένεια Δομαζάκη για την επιχειρηματική στρατηγική του ομίλου.

    Όπως λένε οι ίδιοι, παρά τα όσα είχαν αρχικώς συμφωνηθεί ανάμεσα στις δυο πλευρές για τον τρόπο που πρέπει να διοικηθεί η εταιρεία και ποιες πρέπει να είναι οι στρατηγικές προτεραιότητές της στην πορεία ατόνησαν ενώ τελευταία δεν λαμβάνονταν καθόλου υπόψη.

    Υπό αυτές τις συνθήκες, υπογραμμίζουν, ο κ. Φρουζής δεν μπορούσε να παραμείνει στη θέση του και επέλεξε να αποχωρήσει.

    Η εταιρεία, σύμφωνα με τους ίδιους, βρίσκεται σε μια κομβική στιγμή και χρειάζονται να ληφθούν “γενναίες” αποφάσεις για να αποφύγει τις περιπέτειες και να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ελληνική αγορά.

    Πηγές κοντά στον απελθόντα CEO της Creta Farms επισημαίνουν πως η εξέλιξη αυτή δυσαρέστησε τις τράπεζες, οι οποίες εμπιστεύονταν την επαγγελματική διαχείριση που ακολουθούσε ο Κ. Φρουζής, και είχαν ποντάρει πολλά για την επιστροφή της εταιρείας σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

    “Κάποιες φορές χρειάζεται ένας τρίτος για να αξιολογήσει και να αποφασίσει με νηφαλιότητα, απαλλαγμένος από προσωπικούς συναισθηματισμούς τι είναι καλύτερο για τον μέλλον της εταιρείας”, σημειώνουν χαρακτηριστικά.

    Το περιβάλλον του κ. Φρουζή απαντά και στα σενάρια που σχετίζουν την αποχώρησή του με την υπόθεση της Novartis, λέγοντας πως δεν ευσταθούν και επαναλαμβάνουν ότι οφείλεται στη διάσταση απόψεων με τους αδελφούς Δομαζάκη πάνω σε ζητήματα επιχειρηματικής στρατηγικής.

    Σημειώνεται πως ο Κ. Φρουζής προτού ενταχθεί στο δυναμικό της Creta Farms στην αρχή του 2016 κατείχε ηγετικό ρόλο στην Novartis Hellas από το 2007 ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν και Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ).

    Στην τριακοντετή πορεία του στον επιχειρηματικό στίβο κατείχε ανώτατες διοικητικές θέσεις και σε πολλές ακόμη εταιρείες, όπως Vodafone, ΟΤΕ, L’Oreal, Promodes/Carrefour, ELF/TOTAL.

    Σπούδασε στη Γαλλία Χημικός Μηχανικός στο Ecole Nationale Superieure/ Ingenieur Νancy και Χημικός στο Εθνικό Πολυτεχνικό Σχολείο Νότιας Γαλλίας-Sophia Antipolis.

    Για την ιστορία, τον κ. Φρουζή στο διοικητικό συμβούλου της Creta Farms αντικατέστησε ο Πέτρος Παπαδάκης, ο πρώην βασικός μέτοχος και πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ. Ο κ. Παπαδάκης σε αντίθεση με τον κ. Φρουζή δεν θα έχει εκτελεστικό ρόλο.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Το τελευταίο μήνυμα των απαγωγέων Λεμπιδάκη: Θέλουμε 70 εκατομμύρια ευρώ (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Δομαζάκης (Creta Farms): «Το 2017 θα είναι μια καλή χρονιά για την εταιρεία μας»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Φρουζής: Ο καλός ο manager όλα τα αλέθει



    ΣΧΟΛΙΑ