• Business

    Παραγωγοί σταφυλιών στα δικαστήρια με τον Μπουτάρη. Πόσα τους χρωστάει


    Σε δικαστικές περιπέτειες έχει μπει η ιστορική οινοποιία «Μπουτάρη», που από το 1996 βρίσκεται στα χέρια του Κωνσταντίνου Μπουτάρη, αδελφού του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη, με παραγωγούς σταφυλιών να ζητούν πλέον στις δικαστικές αίθουσες τα χρήματά τους από την «Ιωάννης Μπουτάρης και Υιός Οινοποιητική ΑΕ». «Οι ενάγοντες είναι αγρότες και διεκδικούν τις οφειλές από την εταιρία Μπουτάρη. Κάθε χρόνο έκαναν μια συμφωνία να δίνουν στην εταιρία σταφύλια.

    Η εταιρία από την πλευρά της, έδινε ένα μέρος του οφειλόμενου ποσού, αλλά πάντα άφηνε ένα υπόλοιπο. Το ύψος της οφειλής είναι συνολικά 97.000 ευρώ. Πιστεύω ότι τους έχει βρει αδύνατους. Θεωρούν ότι δεν έχουν τα μέσα να αμυνθούν. Στους περισσότερους από παραγωγούς είναι γνωστό ότι χρωστάει», εξήγησε ο μάρτυρας προς υποστήριξη των παραγωγών. Η αγωγή σε βάρος της εταιρίας κατατέθηκε το Φεβρουάριο του 2014. Το προηγούμενο διάστημα είχαν προσεγγίσει τους παραγωγούς και πάλι, ζητώντας να πάρουν σταφύλια και δίνοντας αυτή τη φορά μετρητά και μια υπόσχεση να αποπληρωμή των παλαιών χρεών, πράγμα το οποίο δενέγινε ποτέ, όπως επεσήμανε ο μάρτυρας.

    Mpoutaris kvnstantinosΤο 2009 είχε ήδη βρει την εταιρία με αρκετά προβλήματα και αυτή ήταν η χρονιά που ξεκίνησε η συνεργασία των δύο πλευρών, όπως εξήγησε αντιπρόσωπος της εταιρίας Μπουτάρη, που κατέθεσε στο δικαστήριο. «Οι καιροί είναι λίγο δύσκολοι και οι συγκυρίες περίεργες. Η συνεργασία ξεκίνησε το 2009. Έκτοτε συνεχώς κατατίθενται χρήματα και αφαιρούνται από το υπόλοιπο. Είχε συμφωνηθεί ότι τα χρήματα αφαιρούνται από κεφάλαιο, δεν υπήρχε τοκοφορία. Η πρόθεση της εταίρας είναι να εξοφλήσει. Δεν υπάρχει κίνδυνος. Η εταιρία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να είναι στο μέτρο του δυνατού συνεπής. Όπως καταλαβαίνετε έχει και αυτή ανείσπρακτες απαιτήσεις. Η οικογένεια Μπουτάρη είναι αξιόπιστα πρόσωπα και αναγνωρίζει ότι οφείλονται τα ποσά αυτά. Έχουν αναγνωριστεί από τους ορκωτούς λογιστές. Οι αγρότες πληρώνονται ανάλογα με τη συμφωνία», κατέληξε ο συνεργάτης της οινοποιητικής Μπουτάρη, με τον Πρόεδρο της έδρας να λέει «Συζητείται».



    ΣΧΟΛΙΑ