• Business

    Παπακωνσταντίνου (Ideal): Το προσωπικό στοίχημα και πώς τα Attica εκτόξευσαν τον τζίρο

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου. πρόεδρος Ideal Holdings

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου. πρόεδρος IDEAL Holdings


    Όντας η πρώτη φορά που τα κέρδη των Attica αποτυπώνονται στα αποτελέσματα της Ideal από τη στιγμή πέτυχε την πολύκροτη εξαγορά, φάνηκε η μεγάλη δυναμική που μπορούν να δώσουν στον όμιλο και να την φτάσουν σε άλλο επίπεδο.

    Το πλάνο του Λάμπρου Παπακωνσταντίνου φαίνεται ότι έχει αντίκρισμα και πως πετυχαίνει, με τον πήχη για το 2023 να έχει ανέβει πολύ υψηλά, καθώς στόχος είναι να ξεπεράσει σε τζίρο περί τα 380 εκατ. ευρώ  και EBITDA άνω των 50 εκατ. ευρώ.

    Το αφήγημα του κ .Παπακωνσταντίνου για τη δημιουργία μιας Holding που θα δώσει νέα πράγματα στην αγορά και θα αποτελεί αξία για τους συνεργάτες και τους μετόχους, έχει «περάσει» απόλυτα στην επενδυτική κοινότητα. Μπορεί η μετοχή σήμερα να δέχθηκε μικρές πιέσεις, ωστόσο από τις αρχές του έτους έχει καταγράψει μια αξιοσημείωτη άνοδο της τάξης του +71,6%. Από τα 3,59 ευρώ στην αρχή του έτους, στα 6,18 χθες.

    Τιμή η οποία ωστόσο δεν ικανοποιεί, με στελέχη να κάνουν λόγο για υποτίμηση της μετοχής, θεωρώντας ότι θα έπρεπε να βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα, ακόμα και στα 7,5 ευρώ.

    Τα Attica Stores πάντως ήρθαν να βάλουν το…λιθαράκι που έλειπε από τον όμιλο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 146,4 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 14%, τα EBITDA στα 16,6 εκατ. ευρώ, από 9,6 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ενώ τα καθαρά κέρδη εκτοξεύτηκαν κατά 133%, στα 8,4 εκατ. ευρώ.

    Στη βιομηχανία, η Astir και η Coleus ο τζίρος έφτασε στα 58,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA ανήλθαν στα 17,7 εκατ. ευρώ, με άνοδο 27% σε σχέση με πέρυσι.

    Οι στόχοι

    Η Ideal Holdings μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς των Attica, μπήκε δυναμικά στο λιανικό εμπόριο μέσω εμπορικών πολυκαταστημάτων, όπου το μεγαλύτερο μέρος αυτών λειτουργεί με συμφωνίες τύπου «shops-in-a-shop».

    Στόχος είναι να επεκτείνει, εντός ή και εκτός Ελλάδος, τις ανωτέρω συμμετοχές/επενδύσεις και σε άλλους κλάδους, προκειμένου να δημιουργήσει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε διάφορους δυναμικά αναπτυσσόμενους τομείς μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων με στόχο το ολοένα αυξανόμενο μέγεθος της εταιρείας, τη συνεχή αύξηση της αποτίμησης της (valuation) και την αποδοτικότητα και εμπορευσιμότητα των μετοχών της προς όφελος των μετόχων και όλων των εμπλεκομένων μερών.

    Σήμερα η Attica Stores, έχοντας ως ναυαρχίδα το κατάστημα στο City Link, διαχειρίζεται συνολικά 62.000 τ.μ. εμπορικών χώρων και συνεργάζεται με περισσότερους από 300 προμηθευτές.

    Φέτος συνεχίζει το επενδυτικό πρόγραμμα με την επέκταση του 2ου ορόφου στο City Link στο επίκεντρο και την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου  με περισσότερες luxury brands.

    Ήδη είχαν προστεθεί περίπου 4.000 τ.μ. επιφάνειας πωλήσεων, καθώς επεκτάθηκαν σε πρώτη φάση ο 3ος και 4ος όροφος ενώ σχετικά πρόσφατα δόθηκε προς χρήση στο κοινό και η επέκταση του 5ου ορόφου. Με την επέκταση του 2ου ορόφου, το Attica Stores στο City Link απλώνεται πλέον σε 34.000 τ.μ.

    Διαβάστε επίσης:

    IDEAL Holdings: Αύξηση εσόδων 111% και EBITDA 106% στο 9μηνο

    «Χρυσωρυχείο» για την Ideal Holdings τα Attica Stores

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου (Ideal): Η εξαγορά των Attica και η επόμενη ημέρα



    ΣΧΟΛΙΑ