• Business

    Παπακωνσταντίνου (Ideal): Κοιτάμε για νέες εξαγορές – Καλύτερο έτος το 2024

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος IDEAL Holdings

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος IDEAL Holdings


    Εντυπωσιακά αποτελέσματα ανακοίνωσε σήμερα η Ideal με αύξηση τζίρου και EBITDA, με τον πρόεδρο κ. Λάμπρο Παπακωνσταντίνου να τονίζει ότι το 2023 ήταν μια πολύ καλή χρονιά και με την εξαγορά των Attica αλλά και τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Αφρική μέσω της Coleus, το 2024 προμηνύεται ακόμα καλύτερο.

    Η διοίκηση της Ideal αναφέρθηκε στα έργα ICT αλλά και για πιθανές εξαγορές μέσα στο έτος, λέγοντας ότι θέλει να συνεχίσει να αυξάνει το portfolio της στα έργα τεχνολογίας κυρίως μέσω της Byte και της ADACOM.

    Η Ideal είναι ανοιχτή και κοιτάει κάθε πιθανή ευκαιρία για εξαγορές και συνεργασίες που μπορεί να έχουν σημασία, κυρίως για να μπει και σε νέες δραστηριότητες που δεν είναι μέχρι τώρα είπε η διοίκηση της εταιρείας, ενώ όσων αφορά τα έργα ICT τόνισε ότι ήδη η εταιρεία έχει υπογεγραμμένες υπό παράδοση συμβάσεις αξίας 60 εκατ. ευρώ.

    Μιλώντας για τα Attica  η διοίκηση τόνισε ότι πάει πολύ καλά και ήταν ένας από τους λόγους που αυξήθηκαν τόσο πολύ τα έσοδα το 2023, ωστόσο ακόμα δεν έχουν φτάσει στο…ταβάνι τους, αφού αναμένουν ότι και λόγω του τουρισμού, που είναι ανοδικός, ο τζίρος θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

    Ο πρόεδρος της Ideal κ. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι εξετάζουμε προσεκτικά τις επιλογές που έχουμε σχετικά με τις υπάρχουσες και μελλοντικές μας επενδύσεις, θεωρούμε ότι θα επιστρέψουμε με πολλές νέες ιδέες και πολλά ενδιαφέρονται πράγματα εντός του 2024.

    Άλλωστε όπως είχε πει και ο ίδιος, ο όμιλος διαθέτει 50 εκατ. ευρώ διαθέσιμα για επενδύσεις το 2024, ωστόσο θα περιμένει για να διαπιστώσει ποια θα είναι η κατάσταση που θα επικρατεί στις αγορές τους πρώτους τρεις μήνες του έτους και θα έχει σχηματίσει μια πιο πλήρη εικόνα για όλα έως το εξάμηνο.

    Ο στόχος για τα επόμενα χρόνια παραμένει η αύξηση των μεγεθών μας μέσα από προσεκτικές επενδυτικές κινήσεις είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου ενώ επεσήμανε ότι Η στρατηγική της διαφοροποίησης του επενδυτικού και επιχειρηματικού ρίσκου αποδίδει καρπούς και δημιουργεί υπεραξία στους μετόχους μας.

    Αύξηση τζίρου και EBITDA

    Χθες το πρωί η Ideal ανακοίνωσε  τα proforma αποτελέσματα για τη χρήση του 2023 με αύξηση εσόδων +120% και EBITDA +101%.

    Συγκεκριμένα ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 384,3 εκατ. ευρώ από 174,7 εκατ. ευρώ και το EBITDA στα 53,9 εκατ. ευρώ από 26,8 εκατ. ευρώ το 2022.

    Στην πληροφορική ο όμιλος είδε αύξηση των Εσόδων κατά 16% στα € 96,1 εκατ. οφειλόμενη κυρίως στην εξέλιξη του ψηφιακού μετασχηματισμού των Οργανισμών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα που συνεχίζουν να ενισχύουν τις επενδύσεις τους τόσο προς το Cloud, των υπηρεσιών Αs a Service και την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις με αποτέλεσμα την αυξημένη ζήτηση για τις υπηρεσίες/προϊόντα που παρέχουν οι επενδύσεις μας στην Πληροφορική.

    Διαβάστε επίσης:

    Τραπεζίτης κατά Μαντωνανάκη: «Αντί να πληρώνει στρατό δικηγόρων, ας εξυπηρετούσε τα δάνειά του»

    Ποια είναι η οικογένεια Χατζηλαζάρου που αγόρασε το «Τιτάνια» – Από μετανάστες στο Κονγκό κορυφαίοι ξενοδόχοι

    Quest: Γίναμε αποδέκτες προτάσεων για την ACS, δεν υπάρχει δεσμευτική συμφωνία



    ΣΧΟΛΙΑ