• Business

    Πανουργιάς Παπαϊωάννου: Οι κατασκευές, το ποδόσφαιρο και η υποψηφιότητα για τον Δήμο Λαμίας

    Ο ιδιοκτήτης της Interkat και υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων, Πανουργιάς Παπαϊωάννου

    Ο ιδιοκτήτης της Interkat και υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων, Πανουργιάς Παπαϊωάννου


    Έχοντας πετύχει στον κλάδο των κατασκευών, του αθλητισμού αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο ιδιοκτήτης της Interkat και του ΠΑΣ Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα και διεκδικεί τη θέση του Δημάρχου Λαμιέων με έναν από τους μεγαλύτερους συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα.

    «Το όραμα μου είναι ο Δήμος Λαμιέων να αποτελέσει το κέντρο της Ελλάδας και να γίνει μια ευρωπαϊκή πόλη», αναφέρει ο υποψήφιος Δήμαρχος αποκλειστικά στο mononews.

    Και προσθέτει: «Επιδιώκω η Λαμία να γίνει φιλική προς το πολίτη, τον επισκέπτη και το περιβάλλον. Η πόλη μας μπορεί, επίσης, να αποτελέσει έναν σημαντικό τουριστικό πόλο καθώς διαθέτει πλήθος αξιοθέατων, όπως οι Θερμοπύλες, η γέφυρα Αλαμάνας-Γοργοποτάμου, οι ιαματικές πηγές της Υπάτης και ο ορεινός όγκος Οίτης μεταξύ άλλων».

    Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου ηγείται της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Δύναμη Ανάπτυξης για τη Λαμία»
    Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου ηγείται της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Δύναμη Ανάπτυξης για τη Λαμία»

    Σχετικά με τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας στο ενδεχόμενο επικράτησής του στις εκλογές της επόμενης Κυριακής επικεντρώνει στα απαραίτητα έργα υποδομών που πρέπει να γίνουν στη Λαμία.

    Αυτά είναι το αποχετευτικό σύστημα που χρήζει βελτίωσης καθώς και ο οδοφωτισμός, ενώ ύστερα από τις πρόσφατες καταστροφές της κακοκαιρίας Daniel ψηλά στην ατζέντα του υποψηφίου ανεβαίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα.

    Σχετικά με την υποψηφιότητά του και τη στήριξη που λαμβάνει ο συνδυασμός του από τον κόσμο της Λαμίας, αναφέρει:

    «Ο Συνδυασμός “Δύναμη Ανάπτυξης για τη Λαμία” αριθμεί περισσότερους από 350 υποψηφίους. Όσον αφορά το πλήθος του πρόκειται για τον μεγαλύτερο στη Λαμία και έναν εκ των πολυπληθέστερων σε όλη την Ελλάδα.

    Πρόκειται για έναν ανεξάρτητο συνδυασμό, ο οποίος δεν επιδιώκει να λάβει το χρίσμα κάποιου κόμματος, καθώς το ζητά από τους πολίτες του Δήμου Λαμιέων»

    Ο αυτοδημιούργητος υποψήφιος δήμαρχος

    Αν χρησιμοποιήσει κανείς ένα επίθετο για να περιγράψει τον Πανουργιά Παπαϊωάννου, αυτό θα είναι η λέξη «αυτοδημιούργητος», καθώς έχει διαπρέψει σε αρκετούς τομείς και επιδιώκει να κάνει το ίδιο όταν αναλάβει το διοικητικό τιμόνι της πόλης της Λαμίας.

    Ο πρώτος εξ αυτών είναι οι κατασκευές, με τις οποίες ήρθε σε επαφή από πολύ μικρή ηλικία όντας γιος δύο εργατών στα μεταλλεία Φωκίδας.

    Μάλιστα, όταν ήταν δώδεκα χρονών ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός χειριστή βαρέων μηχανημάτων και τρία χρόνια αργότερα απέκτησε το πρώτο του μηχάνημα Caterpillar.

    Το 1985 δημιούργησε μαζί με τον αδερφό του Μιχάλη τον Όμιλο ΑΦΟΙ Παπαϊωάννου, από τον οποίο ξεχωρίζει η εταιρεία η Interkat που διεκδικεί και «κλειδώνει» σημαντικά δημόσια έργα.

    Η πρώτη θυγατρική του Ομίλου είναι η Interkat που ιδρύθηκε το 2003 διεκδικεί τα μεγάλα έργα που δημοπρατεί το Δημόσιο.

    Μία άλλη η θυγατρική, η ΕΡΓΟΚΑΤ, δραστηριοποιείται και αυτή στον τομέα των τεχνικών έργων και αναλαμβάνει μικρότερα projects.

    Επίσης, ο Όμιλος επεκτάθηκε από το 2011 μέσω της Paptrucks στον κλάδο των μεταφορών, με κεντρικό άξονα τη διακίνηση μεταλλευμάτων και αδρανών υλικών, ενώ έχει αποκτήσει και εμπορικές σχέσεις με τη Γερμανία και την Αυστρία μέσω της Intergroup Deutschland.

    Από το 2011 έως και σήμερα έχει αναλάβει τον ΠΑΣ Λαμία, που από το 2014 αγωνίζεται στη Super League
    Από το 2011 έως και σήμερα έχει αναλάβει τον ΠΑΣ Λαμία, που από το 2014 αγωνίζεται στη Super League

    Εκτός από την επιχειρηματική του δραστηριότητα έχει ασχοληθεί με τον πολιτικό στίβο, καθώς έχει διατελέσει ως περιφερειακός σύμβουλος, ενώ είναι μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Λαμίας.

    Όπως και στον κατασκευαστικό κλάδο έτσι και στο ποδόσφαιρο, όπως αναφέρει ο ίδιος, πήρε μία ομάδα από το Α΄Τοπικό Πρωτάθλημα το 2011 και από το 2014 έως και σήμερα βρίσκεται στα μεγάλα σαλόνια της Super League. Το ίδιο, δηλαδή να βρεθεί στη θέση που της αξίζει, επιδιώκει και για την πόλη του, τη Λαμία.

    Σχετικά με την ενασχόληση με τον ΠΑΣ Λαμίας έχει αναφέρει στο mononews στο παρελθόν:

    «Δε μπορώ να πω ότι σκόπευα να γίνω παράγων σε ποδοσφαιρική ομάδα. Το 2011 είχα αναλάβει ως χορηγός του ΠΑΣ Λαμία, καθώς αγαπάω την περιοχή. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου εντάχθηκα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομάδας.

    Όσο περνούσε ο καιρός και από τη νέα μου θέση, συνειδητοποίησα ότι το ποδόσφαιρο με μαγνήτιζε σαν άθλημα. Δε χρειάστηκε πολύ για να πιστέψω στην ομάδα και πλέον από το Α΄ Τοπικό παίζει στην Α΄ Εθνική κατηγορία του Ελληνικού Πρωταθλήματος».

    Διαβάστε επίσης:

    Ταχιάος: Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας

    Χριστίνα Αλεξοπούλου: Ισχυροποιούμε τη χώρα ως έναν από τους σημαντικότερους εμπορευματικούς κόμβους παγκοσμίως

    Drewry: Κατά 65% χαμηλότεροι οι ναύλοι στο 12μηνο στα εμπορευματοκιβώτια



    ΣΧΟΛΙΑ