• Business

    Παναγιώτης Ρουμελιώτης: Στις 11 Σεπτεμβρίου θα γνωρίζουμε τι θα γίνει με την Τράπεζα Αττικής. Ο ρόλος της Sparkasse

    • The Wiseman
    Ρουμελιώτης Attica Bank

    Παναγιώτης Ρουμελιώτης


    Περιεχόμενα

    Πολλά γράφονται τις τελευταίες ημέρες για την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής και την επίσκεψη Macron στη χώρα μας, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το mononews.gr και η στήλη The wise man είναι σε θέση να γνωρίζει πως ο πρόεδρος της Αττικής Παναγιώτης Ρουμελιώτης πήγε στο Παρίσι και συμφώνησε με την Rothschild ώστε η τελευταία να αναλάβει ρόλο συμβούλου για την τύχη της τράπεζας, ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε άμεσα τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

    Κατά την επίσκεψη Ρουμελιώτη στο Παρίσι είχε συμφωνηθεί με το γνωστό επενδυτικό οίκο πως οι προτάσεις του θα κατατεθούν στις 11 Σεπτεμβρίου. Τότε θα γνωρίζουμε και επισήμως τι προτείνει η Rothschild για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της τράπεζας Αττικής.

    Τα σενάρια

    Βέβαια κυκλοφορούν ήδη σενάρια για επικείμενη συμφωνία εισόδου γαλλικής τράπεζας, και συγκεκριμένα της Societe Generale (που είχε φύγει τρέχοντας από τη Γενική…) στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Αττικής.

    Κυκλοφορούν, όμως, και διάφορες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι, ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση, δε βλέπουν με καλό μάτι την είσοδο ξένου παίκτη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

    Ορισμένοι, περισσότερο τολμηροί, φωτογραφίζουν και εγχώριους παράγοντες οι οποίοι θα ήθελαν να “βάλουν χέρι” στην Τράπεζα Αττικής και συνεπώς δεν επιθυμούν συμφωνία με διεθνή όμιλο.

    Η Sparkasse

    Σαφώς και οι αποφάσεις θα είναι δύσκολες με δεδομένη τη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

    Όμως και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν καθώς μέσα στο φθινόπωρο η Αττικής θα χρειαστεί χρηματοδοτική ένεση για να αποπληρώσει τις προνομιούχες μετοχές του Νόμου Αλογοσκούφη.

    Σημειώστε, επίσης, και τη χθεσινή αναφορά του mononews.gr στις επιδιώξεις της πανίσχυρης γερμανικής τράπεζας Sparkasse. Οι Ευρωπαίοι, κάποια στιγμή, θα επιστρέψουν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και το μοναδικό ερώτημα είναι η χρονική στιγμή που θα αποφασίσουν να το κάνουν.



    ΣΧΟΛΙΑ