• Business

    Παγκόσμια αναταραχή για τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου


    Παγκόσμια ανησυχία έχουν προκαλέσει οι απειλές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

    Με παρέμβασή της η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» της για τις ανακοινώσεις του προέδρου των ΗΠΑ.

    Η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον Αμερικανό πρόεδρο στον οποίο «επισήμανε τη βαθιά μας ανησυχία σχετικά με τις προσεχείς ανακοινώσεις του αναφορικά με την επιβολή τελωνειακών δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο, υπογραμμίζοντας ότι η ανάληψη πολυμερούς δράσης είναι το μοναδικό μέσο για την επίλυση του προβλήματος της υπερβάλλουσας παραγωγικής ικανότητας προς το συμφέρον όλων των πλευρών», είπε ένας εκπρόσωπος τύπου από το γραφείο της Τερέζας Μέι.

    «Καμία εξαίρεση στους δασμούς»

    Στο μεταξύ την Κυριακή ο υπουργός Εμπορίου Ουίλμπορ Ρος διαβεβαίωσε ότι «ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει μιλήσει σε ηγέτες άλλων χωρών για τους σχεδιαζόμενους δασμούς που σκοπεύει να επιβάλει στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου και δεν εξετάζει κάποια εξαίρεση στο μέτρο αυτό».

    «Ξέρω ότι συζήτησε με ορισμένους ξένους ηγέτες» είπε ο Ρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή This Week του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

    «Προφανώς, η απόφαση είναι δική του αλλά μέχρι στιγμής, εξ όσων γνωρίζω, μιλά για μια πολύ ευρεία εφαρμογή (σ.σ. του μέτρου). Δεν τον έχω ακούσει να περιγράφει συγκεκριμένες εξαιρέσεις ακόμη», πρόσθεσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο παραλήρημα από την Άγκυρα: Ο Ερντογάν απειλεί να δώσει εντολή για χτύπημα στη Μεσόγειο



    ΣΧΟΛΙΑ