• sports

    ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Συμφωνία Πιεμπονγκσάντ με Αλαφούζου – 10+10 εκατ. ευρώ θα βάλει ο Ταϊλανδός

    • NewsRoom


    Άνοιξε και τυπικά ο δρόμος για την είσοδο του Ταϊλανδού επιχειρηματία Παϊρότζ Πιμπονγκσάντ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός αφού κατά τη διάρκεια του ΔΣ της Παρασκευής, αποφασίστηκε νέα ΑΜΚ, στην οποία θα μπορεί να βάλει χρήματα και να αποκτήσει μετοχές και μη ευρωπαίοι πολίτες.

    Το ΔΣ πραγματοποιήθηκε μια μέρα μετά και το τυπικό κλείσιμο της ΑΜΚ που έτρεχε τον Απρίλιο, την οποία κάλυψε ο Γιάννης Αλαφούζος με το ποσό των 17,4 εκατ. ευρώ. Από αυτά, το 1,05 εκατ. ευρώ προέρχεται από ομολογιακό δάνειο το οποίο μετοχοποιήθηκε.

    Από κει και πέρα, σε συμφωνία με τον Ταϊλανδό επιχειρηματία, αποφασίστηκε νέα Γ.Σ. η οποία βάσει νόμου πρέπει να γίνει μετά από 22 μέρες. Η επόμενη συνέλευση θα λάβει χώρα στις 21 Σεπτεμβρίου, κατά την οποία θα αποφασιστεί νέα ΑΜΚ ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.

    Στη συνέχεια, μετά το κλείσιμο της νέας ΑΜΚ, η πλευρά του Πιενγκπονσάντ  θα προκηρυχθεί νέα αύξηση ύψους και πάλι δέκα εκατομμυρίων ευρώ.

    Αναμένεται πάντως πως οι δύο πλευρές θα έχουν προχωρήσει, πριν την πρώτη ΑΜΚ των 10 εκατ. ευρώ, σε ιδιωτικό συμφωνητικό για την παραχώρηση των μετοχών της ΠΑΕ που κατέχει ο Γ. Αλαφούζος στον Ταϊλανδό επιχειρηματία.



    ΣΧΟΛΙΑ