• Business

    Π. Μονεμβασιώτης (Βενέτης): Στο «τραπέζι» και η προσωρινή παύση λειτουργίας– Λάθος η εντύπωση ότι δουλεύουν οι φούρνοι

    Τι συμβαίνει με τους χώρους εστίασης της Εθνικής Πινακοθήκης – Όλο το παρασκήνιο

    Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Βενέτης


    Με μειωμένο ωράριο, περιορισμένη γκάμα και προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν από σήμερα και μέχρι νεωτέρας τα καταστήματα της αλυσίδας αρτοποιείων «Βενέτης». Μια κίνηση, η οποία σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας ήταν μονόδρομος δεδομένης της ασφυκτικής πίεσης που δέχονται εδώ και 20 ημέρες οι πωλήσεις των αρτοπωλείων (η κάμψη υπολογίζεται ότι κυμαίνεται μεταξύ 65% και 80%!).

    Μάλιστα, όπως αναφέρει στο mononews.gr ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας, η απόφαση θα επανεξετασθεί σε περίπου μια εβδομάδα και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω μείωσης των ωρών λειτουργίας ή ακόμη και οριστική παύση λειτουργίας.

    «Δεν υπάρχει λόγος να παραμένεις ανοιχτός και να απασχολείς τόσους πολλούς ανθρώπους τη στιγμή που δεν υπάρχει ζήτηση», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μονεμβασιώτης, τονίζοντας πως «είναι ψευδής η εντύπωσης πως οι φούρνοι δουλεύουν αυτή την περίοδο».

    Ανάλογη κατάσταση, επισημαίνει, επικρατεί και στα καταστήματα γρήγορου φαγητού που διανέμουν φαγητό κατ’ οίκον ή έχουν take away. Οι μόνες επιχειρήσεις που έχουν σήμερα δουλειά, προσθέτει, είναι τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

    Ο κ. Μονεμβασιώτης δεν κρύβει την απογοήτευσή του για το γεγονός πως ο κλάδος δεν εμπίπτει στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τα οποία όπως λέει ήταν σωστά και ελήφθησαν έγκαιρα για τη δεδομένη στιγμή. Υπογραμμίζει πάντως πως έγινε προσπάθεια από μέλη του συνδέσμου προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία απέβη άκαρπη.

    Μάλιστα, επισημαίνει πως για τον λόγο αυτό αλυσίδα αρτοποιείων με γαλλικό σήμα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά, γιατί δεν περιλαμβάνεται στα μέτρα στήριξης παρ’ ότι έχει κλείσει από τις αρχές του μήνα αφού διαθέτει πολλά τραπεζοκαθίσματα.

    Κλείνοντας ο κ. Μονεμβασιώτης διευκρινίζει πως το 65% των καταστημάτων του δικτύου «Βενέτης» παραμένει ανοιχτό –καθώς έχει κλείσει ήδη το 35% των σημείων- και θα λειτουργεί μέχρι τις 7 το βράδυ από 10 που ήταν πριν. Να σημειωθεί πως το δίκτυο της «Βενέτης» αριθμεί 111 καταστήματα.

    Να σημειωθεί πως παράλληλα με την μείωση του ωραρίου λειτουργίας, η διοίκηση του Βενέτη αποφάσισε και την αναστολή των παραγωγικών της μονάδων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη κατά 80% αλλά και την πλήρη αναστολή λειτουργίας δύο θυγατρικών εταιριών στον χώρο της εστίασης. Οι παραγωγικές μονάδες θα συνεχίσουν να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, αποκλειστικά για την παραγωγή του ημερήσιου άρτου.



    ΣΧΟΛΙΑ