• Ναυτιλία

    Π. Λιβανός: Δημόσια προσφορά προνομιούχων μετοχών σχεδιάζει η GasLog Partners

    Πήτερ Λιβανός: Δύσκολη η πορεία για την πράσινη ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Τα σχέδιά της για άντληση κεφαλαίων μέσω προσφοράς νέων προνομιούχων μετοχών αποκάλυψε την Τετάρτη η ναυτιλιακή GasLog Partners, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού.

    Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να προχωρήσει σε προσφορά μετοχών σειράς C, έναντι 25 δολαρίων εκάστη. Οι μετοχές θα είναι σωρευτικές, εξαγοράσιμες, εις το διηνεκές, με αρχικά σταθερό και έπειτα κυμαινόμενο επιτόκιο. Τα μερίσματα, σύμφωνα με το προσπέκτους, θα καταβάλλονται ετησίως ως και τις 15 Μαρτίου του 2024.

    Η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει ακόμα τον αριθμό των μετοχών που θα διαθέσει. Η ανώτατη αξία αυτών, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που κατέθεσε η GasLog Partners στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς τον Οκτώβριο του 2017 και παραμένει σε ισχύ, ανέρχεται στα 750 εκατομμύρια δολάρια.

    Η εταιρεία σχεδιάζει να δώσει περιθώριο 30 ημερών στους αναδόχους της έκδοσης για να αγοράσουν περισσότερες προνομιούχες μετοχές, ενώ προκειται να υποβάλει αίτημα εισαγωγής των προνομιούχων μετοχών της στον δείκτη NYSE.

    Τα έσοδα από την πώληση των μετοχών θα διατεθούν για γενικούς επιχειρησιακούς σκοπούς, που μπορεί να περιλαμβάνουν μελλοντικές εξαγορές πλοίων από τη μητρική εταιρεία GasLog, αποπληρωμές χρέους, κεφαλαιακές δαπάνες και προσθήκες στο κεφάλαιο κίνησης.

    Ως συνδιαχειριστές της έκδοσης έχουν οριστεί οι UBS Investment Bank, Morgan Stanley, Stifel, Citigroup και Credit Suisse.

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd. ναυτιλία
    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φορτηγό πλοίο ελληνικής ναυτιλιακής απέκτησε η νορβηγική Grieg Star

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευ. Πιστιόλης: Νέο deal της Top Ships με την BP Shipping

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου



    ΣΧΟΛΙΑ