• Business

    Ούτε ίχνος ανθρωπιάς! Σκηνικά ντροπής στη Μαρινόπουλος και παντελής αδιαφορία από τους υπεύθυνους

    • NewsRoom
    Μαρινόπουλος

    Από αριστερά στα δεξιά οι κ.κ. Λεωνίδας, Πάνος και Πάνος Μαρινόπουλος


    Ανεξέλεγκτη παραμένει η κατάσταση στον όμιλο Μαρινόπουλος, με τους εργαζομένους που υπηρέτησαν επί χρόνια την άλλοτε κραταιά επιχείρηση να αντιμετωπίζονται σήμερα με πλήρη απαξίωση, αναφέρουν στο mononews.gr οι δικηγόροι, που έχουν αναλάβει την υπόθεση. Ύστερα από την αθέτηση της συμφωνίας σχετικά με τις αποζημιώσεις του εργατικού δυναμικού το οποίο προσέφερε για σειρά ετών τις υπηρεσίες του στη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, η επικοινωνία με τους υπεύθυνους της εταιρίας έχει καταστεί αδύνατη αφού οι κλήσεις που δέχονται, σύμφωνα με τους νομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση, καταχωρούνται απευθείας στις αναπάντητες.

    Επιπλέον, οι ίδιες δικηγορικές πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει δοθεί η παραμικρή εξήγηση σχετικά με τη μη καταβολή των συμφωνηθέντων προς τον κόσμο που παρ’ όλο που είδε τη ζωή του να διαλύεται από τη μία στιγμή στην άλλη, έδειξε αξιοπρεπή και συνεργάσιμη συμπεριφορά με τη στάση του για την κατάρρευση του Μαρινόπουλου.

    Ενδεικτική της αδιαφορίας των ιθυνόντων της επιχείρησης, σύμφωνα με τους δικηγόρους της υπόθεσης, είναι το σκηνικό που διαδραματίστηκε ύστερα από τηλεφώνημα ενός από τους πρώην γενικούς διευθυντές του Μαρινόπουλου προς τον Δημήτρη Μαρινόπουλο, γιο του Λεωνίδα Μαρινόπουλου. Νομικές πηγές αναφέρουν ότι “ο πρώην διευθυντής με προϋπηρεσία ετών στην επιχείρηση, επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας ζητώντας άμεσα από τους πάλαι ποτέ εργοδότες του, το ποσό των 3.000 ευρώ ως προκαταβολή για την οφειλόμενη αποζημίωσή του”. Ούτε όμως αυτή η σοβαρή αιτιολογία, σύμφωνα με μεγάλα δικηγορικά γραφεία, δεν συγκίνησε τους ιθύνοντες, οι οποίοι αρνήθηκαν να βοηθήσουν έναν άνθρωπο σε ανάγκη.

    Πάνος Μαρινόπουλος
    Λεωνίδας Μαρινόπουλος (δεξια)

    Οι δικηγόροι της υπόθεσης κάνουν λόγο και για την ξαφνική αποστασιοποίηση της επικεφαλής του HR της εταιρίας, Αντιγόνης Μιχαλοπούλου, η οποία παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των εργαζομένων να λάβουν κάποια εξήγηση ή ενημέρωση για την ταραχώδη κατάσταση παραμένει άφαντη.

    Όπως αναφέρουν μεγάλα δικηγορικά γραφεία που ασχολούνται με την υπόθεση, το 2015, οι 400-500 υπάλληλοι της Μαρινόπουλος δέχτηκαν να υπογράψουν την οικειοθελή αποχώρησή τους από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ, η οποία προέβλεπε την σε δόσεις απολαβή των αποζημιώσεών τους. Έναν χρόνο αργότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews.gr από νομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση, ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν λάβει παραπάνω από δύο δόσεις του ποσού που τους αναλογεί ενώ η πλειοψηφία του κόσμου δεν έχει λάβει το παραμικρό χρηματικό ποσό.

    Σε πρώτο πλάνο, όπως επισημαίνουν δικηγόροι που χειρίζονται την υπόθεση, έρχεται πλέον ο Σκλαβενίτης που καλείται να επωμιστεί μόνος τη δύσκολη κατάσταση τόσο με τους εξαπατημένους εργαζομένους της Μαρινόπουλος όσο και με το εγχείρημα της αναδιάρθρωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ που όσο πάει γίνεται όλο και πιο δυσχερές. Ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης είναι γνωστός για την ευαισθησία και τον σεβασμό που δείχνει στους εργαζομένους της εταιρίας του με όλους τους “ξεκρέμαστους” πλέον υπαλλήλους της Μαρινόπουλος να ελπίζουν να γίνει η σανίδα σωτηρίας τους.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/marinopoulos-denapantane-oute-sta-tilefona-se-osous-chrostane-apozimiosis-pro-ton-efthinon-tou-o-sklavenitis/76122



    ΣΧΟΛΙΑ