• Business

    ΟΤΕ-Vodafone-Nova: Crash test στα πακέτα συνδρομητικής τηλεόρασης

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ) - Παναγιώτης Γεωργιόπουλος (Nova) - Χάρης Μπρουμίδης (Vodafone)

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ) – Παναγιώτης Γεωργιόπουλος (Nova) – Χάρης Μπρουμίδης (Vodafone)


    Φουντώνει ξανά ο ανταγωνισμός στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, μετά τη μεγάλη συμφωνία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Deutsche Telekom με το Netflix, την μεγαλύτερη πλατφόρμα streaming σειρών και ταινιών.

    Η συνεργασία αυτή αφορά άμεσα και την Ελλάδα, καθώς μέσα στο έτος το περιεχόμενο του Netflix θα είναι διαθέσιμο και στους συνδρομητές της Cosmote TV, δίνοντας έτσι στην συνδρομητική του ΟΤΕ μεγάλο πλεονέκτημα στο ψυχαγωγικό περιεχόμενο.

    Τα τελευταία 2 χρόνια, μετά και την πιο δυναμική παρουσία των Nova και Vodafone στη συνδρομητική τηλεόραση, το κλίμα έχει… δυναμιτιστεί, με τις διοικήσεις των ελληνικών παρόχων να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον «σκληρό» όπως έχει χαρακτηριστεί από όλους, ανταγωνισμό.

    Η Nova έχει «χτυπήσει» σπουδαία assets ειδικά όσων αφορά το αθλητικό περιεχόμενο και σε συνδυασμό με την πολιτική των χαμηλών τιμών που ακολουθεί από τις αρχές του 2023, έχει καταφέρει να κάνει πιο ελκυστικά τα πακέτα της, αυξάνοντας αρκετά την πελατειακή της βάση στη συνδρομητική τηλεόραση.

    Παράλληλα στο κομμάτι της ψυχαγωγίας πριν από μερικούς μήνες ανανέωσε τη μακροχρόνια συνεργασία της με τη Sony Pictures Television (SPT) για τα δικαιώματα Α’ προβολής συνδρομητικής τηλεόρασης των ταινιών και των σειρών της Sony Pictures.

    Επίσης έχει υπογράψει συμφωνία για την αποκλειστική μετάδοση συγκεκριμένων σειρών και ταινιών της HBO.

    Και με όλα τα παραπάνω να έχει καταφέρει να φτάσει σήμερα τους 435.000 συνδρομητές.

    Η Vodafone εδώ και κάποια χρόνια έχει επικεντρωθεί στο ψυχαγωγικό κομμάτι, αφήνοντας εκτός του αθλητικό περιεχόμενο. Στην ψυχαγωγία έχει στρατηγική συνεργασία με το Disney+ και μεταδίδει αποκλειστικά το περιεχόμενο της ΗΒΟ και ταινίες της Warner Bros. Με τους συνδρομητές να έχουν φτάσει τους 200.000.

    Η Cosmote TV διατηρεί τα ηνία στη συνδρομητική με 678.301 πελάτες. Έχει σημαντικές συμφωνίες στο αθλητικό περιεχόμενο με Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό-ΑΕΚ, θα ανανεώσει τους αγώνες της UEFA (Champions League-Europa League-Conference League) και με τη νέα συνεργασία του Netflix αναμένεται να βάλει φωτιά και στο ψυχαγωγικό περιεχόμενο.

    Τα πακέτα συνδρομητικής

    Η Cosmote TV θα προσθέσει το περιεχόμενο του Netflix στα πακέτα της μέσα στο επόμενο διάστημα, ωστόσο ακόμα είναι νωρίς να μιλήσουμε για πιθανές αυξήσεις στα συμβόλαια. Πάντως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα γίνει στα νέα συμβόλαια και όχι στα ήδη υπάρχοντα.

    Ο ΟΤΕ Entry Pack στα 9 ευρώ, το cinema pack στα 12 ευρώ, το sports pack στα 25 ευρώ και το full pack στα 28 ευρώ. Αυτά είναι τα πακέτα που αφορούν μόνο τη τηλεόραση.

    Φυσικά υπάρχουν και τα συνδυαστικά προγράμματα. Το πρώτο είναι το Double Play+TV Cinema Pack, με 50Mbps internet, απεριόριστα σε κινητά και σταθερά και συνδρομητική, στα 39,90 το μήνα, ενώ το ίδιο με το Full Pack είναι στα 48,90 ευρώ.

    Το δεύτερο είναι 100Mbps internet, απεριόριστα κινητά και σταθερά και συνδρομητική στα 52,90 ευρώ/μήνα. Ενώ το ίδιο πρόγραμμα με 200Mbps internet είναι στα 59,90 ευρώ το μήνα. Επίσης πλέον υπάρχει το πακέτο με 300Mbps internet, απεριόριστα στα 62,90/μήνα, το 500Mbps στα 67,90 ευρώ και το 1Gbps στα 75,90 ευρώ. Όλα συνδυάζουν απεριόριστα κινητά, σταθερά και όλο το περιεχόμενο Cosmote TV.

    To ΕΟΝ της Nova προσφέρει σε προσιτές τιμές αθλητικό και κινηματογραφικό περιεχόμενο. Συγκεκριμένα το απλό πακέτο είναι στα 11 ευρώ, 79 κανάλια, με αθλητικό περιεχόμενο, σειρές και ντοκιμαντέρ. Το EON+ είναι στα 25 ευρώ τον μήνα, με 92 κανάλια και 14 κανάλια novasports.

    Ωστόσο η Nova διαθέτει και τα συνδυαστικά προγράμματα. Το αρχικό πακέτο με 300Mbps internet είναι στα 53 ευρώ. Τα 500Mbps είναι στα 62 ευρώ. Και τα δύο πακέτα προσφέρουν απεριόριστα σταθερά, κινητά, 20GB και 4 κανάλια Novacinema αλλά μόλις 2 Novasports.

    Τα συνδυαστικά που προσφέρουν το Full Pack της EON είναι με 500 Mbps internet, απεριόριστα κινητά, σταθερά και 20GB για κινητά στα 67 ευρώ και το 1Gbps με απεριόριστα σε όλα στα 77 ευρώ.

    Το Vodafone TV σκέτο είναι στα 9,90 ευρώ ενώ με 100Mbps internet είναι στα 32,75 ευρώ. Vodafone TV (25+ κανάλια) με σταθερό και internet στα 31 ευρώ και Vodafone TV Plus (40+) με σταθερό και internet στα 34 ευρώ.

    Στα συνδυαστικά, το Fiber 100 με Vodafone TV, απεριόριστα data και κλήσεις προς ΕΕ ξεκινάει στα 57,80 ευρώ, το Full Fiber Plus 200 στα 61,65 ευρώ. Το Fiber 100+ 3GB με απεριόριστα λεπτά στα 51 ευρώ, ενώ το Full Fiber 200 είναι στα 54,90 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Φωτιά στη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα βάζει η συμφωνία DT-Netflix

    Currys: Ο κύβος ερρίφθη για την Κωτσόβολος – Πότε ολοκληρώνεται η πώληση στη ΔΕΗ

    Έρχεται το Netflix στην Cosmote TV



    ΣΧΟΛΙΑ