• Business

    ΟΤΕ-Nova-Vodafone: Crash test στα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ) - Παναγιώτης Γεωργιόπουλος (Nova) - Χάρης Μπρουμίδης (Vodafone)

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ) – Παναγιώτης Γεωργιόπουλος (Nova) – Χάρης Μπρουμίδης (Vodafone)


    Αυξήσεις στα πακέτα κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Vodafone, ανοίγοντας τον χορό των αυξήσεων για τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, με τον ΟΤΕ και τη Nova να μην έχουν προχωρήσει προς ώρας σε αντίστοιχες αυξήσεις.

    Ο CEO της Vodafone, Χάρης Μπρουμίδης, είχε μιλήσει για ανάγκη αυξήσεων των τιμολογίων ήδη από το προηγούμενο καλοκαίρι. Όταν και έτρεχε το θέμα με τις τιμολογιακές αναπροσαρμογές, αίτημα των παρόχων που όμως έβαλε στον πάγο το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

    Πριν λίγες ημέρες λοιπόν, η Vodafone ανακοίνωσε νέο τιμοκατάλογο, ο οποίος θα ξεκινήσει από 1/4/2024, με αυξήσεις στα συμβόλαια κινητής, οι οποίες θα κυμαίνονται από 1€ έως 5,99€ και θα αφορά νέα συμβόλαια ή εκείνα που είναι προς ανανέωση.

    Η Cosmote ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις, με τον Μιχάλη Τσαμάζ παλαιότερα να έχει αναφέρει ότι δεν πρόκειται η εταιρεία να προχωρήσει σε αυξήσεις τιμών. Ωστόσο, μετά από αυτή την κίνηση της Vodafone, παραμένει άγνωστο πως θα κινηθεί.

    Η Nova, η οποία και κήρυξε τον πόλεμο τιμών πέρυσι τον Γενάρη, έχει τα φθηνότερα συμβόλαια στην αγορά και δεν είναι απίθανο, μετά την κίνηση της Vodafone, να προχωρήσει σε αναθεώρηση των τιμών.

    Οι νέες τιμές της Vodafone

    Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι αυξήσεις που θα ισχύουν από 1η Απριλίου, θα κυμανθούν από 1€ έως 5,99€ ενώ αυξήσεις θα γίνουν και στα συμβόλαια και καρτοπρογράμματα εταιρικών πελατών κινητής τηλεφωνίας.

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αυξάνεται η ονομαστική τιμή:

    • κατά 1 ευρώ στα Vodafone Family RED Start, Vodafone Family RED Plus και Vodafone Family RED Max, κατά 1,99 ευρώ στα Vodafone Flex Basic, Vodafone RED 3GB,
    • κατά 2,99 ευρώ στα Vodafone RED 5GB, Vodafone RED 10GB, Vodafone Family RED Start, Vodafone Family RED Plus
    • και κατά 5,99 ευρώ στα Vodafone RED 20GB, Vodafone Family RED Max , Vodafone RED Unlimited Play, Vodafone RED Unlimited, Vodafone RED Unlimited Play New, Vodafone RED Unlimited New.

    Για παράδειγμα, αυτή την στιγμή, ένας πελάτης που θα πάρει νέο συμβόλαιο Vodafone RED 5GB, θα πληρώσει 19 ευρώ τον μήνα. Από 1η Απριλίου η ονομαστική τιμή του προϊόντος θα αυξηθεί κατά 2,99 ευρώ, δηλαδή θα διαμορφωθεί στα 21,99 ευρώ.

    Το Vodafone RED Unlimited αυτή τη στιγμή έχει τιμή στα 33,42 (με Vodafone σταθερή – χωρίς έχει 27,62) ωστόσο η ονομαστική τιμή από 1η Απριλίου θα διαμορφωθεί στα 39,41 (με Vodafone σταθερή) και 33,61 ευρώ (χωρίς Vodafone σταθερή).

    Ωστόσο, όπως όλες οι εταιρείες, έτσι και η Vodafone λειτουργεί αρκετά με προσφορές, οπότε ίσως δεν περάσει όλη η αύξηση άμεσα στον καταναλωτή, αλλά ένα μέρος αυτής, εξαρτάται και από την προσφορά/έκπτωση που θα λάβει.

    Τι προσφέρει ο ΟΤΕ

    Άγνωστο παραμένει εάν η Cosmote θα ακολουθήσει τις πρακτικές Vodafone και θα προχωρήσει σε αυξήσεις στα συμβόλαια κινητής το επόμενο διάστημα.

    Σήμερα η Cosmote προσφέρει το Giga Max 2,5GB στα 23 ευρώ/μήνα, το Giga Max 5GB στα 26 ευρώ/μήνα, το Giga Max 10GB στα 31 ευρώ/μήνα, το συμβόλαιο με 20GB στα 36 ευρώ και το UNLIMITED στα 36,90 ευρώ.

    Τα οικογενειακά πακέτα ομιλίας το φθηνότερο, που είναι το Cosmote GigaMax Family S, για 4μελή οικογένεια, ξεκινάει από τα 17,07 ευρώ, το πακέτο με τα 30GB από 19,07 ευρώ τον μήνα, το πακέτο με 60GB είναι στα 21,32 ευρώ/μήνα και το UNLIMITED στα 21,82 ευρώ τον μήνα.

    Φυσικά, ισχύουν άλλες τιμές για τα παραπάνω συμβόλαια που απευθύνονται σε 2 μέλη και 3 μέλη της οικογένειας.

    Τι δίνει η Nova

    Ούτε η Nova έχει ανακοινώσει προς το παρόν αναπροσαρμογή στις τιμές των συμβολαίων κινητής που προσφέρει.

    Το δυνατό χαρτί αποτελεί το πακέτο Unlimited+ με απεριόριστο χρόνο ομιλίας και μηνυμάτων, καθώς και 2GB data με 13 ευρώ τον μήνα.

    To πακέτο με 10GB Mobile Data προσφέρεται στα 18 ευρώ τον μήνα, με 20GB στα 21 ευρώ ενώ προσφέρει το Unlimited All, με απεριόριστο χρόνο ομιλίας, SMS και δεδομένα, έναντι 27 ευρώ τον μήνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Citi για ΟΤΕ: Αγοράστε τη μετοχή – Νέα υψηλότερη τιμή στόχος στα €23 από €21

    Η αλήθεια για τον ΟΤΕ και την ανταμοιβή των μετόχων- Τι έφταιξε για το «άδειασμα» της μετοχής

    Vodafone: Προχωράει σε αυξήσεις τιμών στα συμβόλαια κινητής



    ΣΧΟΛΙΑ