• Business

    ΟΤΕ: Γιατί η JP Morgan δίνει περιθώρια ανόδου 27% για τη μετοχή


    Σημαντικά περιθώρια ανόδου και σύσταση overweight δίνει για τη μετοχή του ΟΤΕ η JP Morgan. Οι αναλυτές του διεθνούς οίκου αναφέρουν σε ανάλυση τους ότι ο οργανισμός θα εμφανίσει στο τρίτο τρίμηνο του έτους αυξημένα κέρδη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, που θα ανέλθουν στα 41 εκατ. ευρώ.

    Παράλληλα, προβλέπουν ότι τα κέρδη EBITDA θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με αυτά του δευτέρου τριμήνου του 2016 και θα διαμορφωθούν στα 304 εκατ. ευρώ, ενώ θα υπάρξει έκτακτη δαπάνη 34 εκατ. ευρώ λόγω της εθελουσίας εξόδου.

    Η JP Morgan δίνει για τη μετοχή του ΟΤΕ τιμή στόχο στα 10 ευρώ ενώ λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης της 17ης Οκτωβρίου, διαπραγματεύονταν στα 7,85 ευρώ.

    Σύμφωνα με το διεθνή οίκο αξιολόγησης, ο ΟΤΕ θα εμφανίσει ελεύθερες ταμειακές ροές 500 εκατ. ευρώ το κατά το τρέχον έτος. Στο τρίτο τρίμηνο του έτους αναμένεται να εμφανίσει δυνατές επιδόσεις στη σταθερή και στην κινητή τηλεφωνία στην ελληνική αγορά.

    Σημειώνεται ότι ο ΟΤΕ θα δημοσιεύσει τα οικονομικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου 2016 την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Κατατέθηκε η τροπολογία για τη μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ

    Στο μεταξύ, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο που αφορά στο «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και άλλες διατάξεις» η τροπολογία που ανοίγει τον δρόμο για τη μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, κίνηση που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση.

    Όπως σημειώνει η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, με την προτεινόμενη τροπολογία φέρεται προς κύρωση από τη Βουλή, η τροποποίηση της Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telecom A.G. (τα Μέρη), που είχε κυρωθεί με το άρθρο δεύτερο του ν. 3676/2008, η οποία υπογράφηκε την 10η Οκτωβρίου 2016 και προβλέπει κατά βάση τα εξής:

    1. Συμφωνείται από τα Μέρη η τροποποίηση του άρθρου 21 της Συμφωνίας Μετόχων και ειδικότερα ορίζεται ότι, εφεξής, καμία τροποποίηση, διαφοροποίηση ή παραίτηση από την παρούσα Συμφωνία δεν θα απαιτεί περαιτέρω ενέργειες για την ισχύ της, πλην του έγγραφου τύπου που υπογράφεται προσήκοντος από τα Μέρη.

    2. Τίθενται οι όροι για την ισχύ της προς κύρωση Συμφωνίας καθώς και οι συνέπειες από τη μη εκπλήρωσή τους εντός της αναφερόμενης προθεσμίας (30ή Οκτωβρίου 2016).

    3. Προβλέπονται αμοιβαίες διαβεβαιώσεις που παρέχουν τα Μέρη μεταξύ τους, τροποποιούνται τα στοιχεία επικοινωνίας των Μερών κ.λπ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Partner του ΣΕΤΕ για την στήριξη του ελληνικού Τουρισμού η COSMOTE

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΠΑ Αττικής: To φυσικό αέριο είναι η πιο οικονομική λύση στη θέρμανση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

    mononews_contest



    ΣΧΟΛΙΑ