ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θετικά νέα για την εποεπένδυση του ΟΤΕ στη Ρουμανία ανακοίνωσε ο CEO του ΟΤΕ Κώστας Νεμπής, ο οποίος είπε ότι η ρουμανική Επιτροπή Ανταγωνισμού έθεσε σε διαβούλευση μέχρι τις 2 Ιουνίου τα κείμενα των δεσμεύσεων που αναλαμβάνουν οι Digi Romania S.A και Vodafone Romania. Τονίζοντας ότι θα υπάρχουν νεότερα τους επόμενους δύο μήνες.
O κ. Νεμπής αναφέρθηκε και στον αυξανόμενο ανταγωνισμό, λέγοντας ότι οι υπόλοιποι πάροχοι κάνουν τη δουλειά τους, έχουν ωστόσο ακόμα μικρό αποτύπωμα και δεν υπάρχει κάποια ανησυχία από πλευράς ΟΤΕ.
Φυσικά, στην εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε και στο θέμα του rebranding της Cosmote και την ένωση με το brand Telekom σημειώνοντας ότι είναι ένα ακόμα milestone.
Η διοίκηση τόνισε ότι η εικόνα στις ευρυζωνικές υπηρεσίες παρουσίασε βελτίωση κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, ενώ εκτίμησε ότι η διείσδυση των υπηρεσιών FTTH θα ενισχυθεί περαιτέρω μέσω των δύο διαθέσιμων επιδοτήσεων, δηλαδή του Gigabit Voucher και του κουπονιού Smart Readiness. Όπως σημείωσε ο κ. Νεμπής, ο ΟΤΕ αξιοποιεί κάθε μήνα σημαντικό αριθμό αυτών των κουπονιών. Επιπλέον, θετική επίδραση στις ευρυζωνικές υπηρεσίες αναμένεται να έχει και η υπηρεσία FWA.
Η διαθεσιμότητα FTTH έφτασε τα 1,8 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με το ποσοστό διείσδυσης να ενισχύεται στο 29%, με τον κ. Νεμπή να λέει ότι είναι πολύ κοντά στον στόχο για 2,1 εκατ. μέχρι τέλος του έτους.
Διαβάστε επίσης:
ΟΤΕ: Έσοδα 878,8 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένα EBITDA 329,1 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο
Pfizer: Επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων με έκδοση 2 δισ. ευρώ
Wood για Optima Bank: Μεγάλα περιθώρια για re-rating – Σύσταση αγοράς και τιμή στόχος στα €18,5
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δημήτρης Κυπαρίσσης (Optima Bank): Μέχρι το τέλος του 2ου τριμήνου η έκδοση του Tier II ομολόγου των 150 εκ. ευρώ
- Άλιμος: Θρίλερ με βρέφος που βρέθηκε σε σακούλα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων
- Πανελλαδικές 2025: Ο ρόλος των γονέων στην υποστήριξη των υποψηφίων
- Πιερρακάκης: Επεκτείνουμε το επενδυτικό clawback ως το 2030
