• Business

    Ελληνικό. Η ώρα των υπογραφών για την αξιοποίηση του

    • NewsRoom
    Σπύρος Λάτσης

    Σπύρος Λάτσης. Επικεφαλής EFG Group


    Σήμερα “πέφτουν” oι υπογραφές μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του επενδυτικού σχήματος υπό τη Lamda Development  για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Η υπογραφή του μνημονίου και η έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή, που είναι επίσης προαπαιτούμενο της συμφωνίας, στην ουσία ανοίγει τον δρόμο για την έκδοση σειράς νομοθετικών ρυθμίσεων από πλευράς δημοσίου που ξεκινούν από το χωροταξικό σχέδιο και φτάνουν μέχρι την αδειοδότηση καζίνο εντός του ακινήτου που περιλαμβάνει την έκταση του πρώην αεροδρομίου και την παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά.

    elliniko-lamda-stock

    Υπενθυμίζεται πως το σχήμα υπό τη Lamda Develοpment πρόσφερε τίμημα που κυμαίνεται μεταξύ 577.000.000 και 712.000.000 ευρώ (ανάλογα με το επιτόκιο προεξόφλησης που χρησιμοποιείται), ενώ με την αναγωγή στη δεκαετία διαμορφώνεται σε 915.000.000 ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν σε δόσεις. Το επενδυτικό σχήμα κατέθεσε τον Νοέμβριο του 2014, κατά την υπογραφή της σύμβασης, εγγυητική επιστολή διάρκειας 2 ετών ύψους 30.000.000 ευρώ. Μέχρι τον Νοέμβριο, οπότε και αναμένεται η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικόν Α.Ε. στη Lamda Develοpment και στους συνεταίρους της θα καταβληθεί η πρώτη δόση.

    Να θυμίσουμε ότι οι δανειστές έχουν πιέσει και περιλάβει στα προαπαιτούμενα το κλείσιμο της υπόθεσης αυτής, η οποία αποτελεί την προσπάθεια της κυβέρνησης να βελτιώσει τους όρους παραχώρησης στη συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/o-polis-chatziioannou-kerdizi-tis-maches-tha-kerdisi-omos-ke-ton-polemo/51012

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/chamos-ston-alpha-paremvasi-air-apo-kontomina-ke-chontro-kraximo-stous-parousiastes-video/50986



    ΣΧΟΛΙΑ