• Business

    Νέα έκδοση ChatGPT για επιχειρήσεις λανσάρει η OpenAI

    • NewsRoom
    Σαμ Άλτμαν, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI

    Σαμ Άλτμαν, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI


    Εταιρική έκδοση του ChatGPT κυκλοφόρησε η OpenAI με πρόσθετες δυνατότητες και διασφαλίσεις απορρήτου.

    Πρόκειται για την πιο σημαντική προσπάθεια της εταιρείας να προσελκύσει ευρύ φάσμα επιχειρηματικών πελατών και να ενισχύσει τα έσοδα από το πιο γνωστό προϊόν της, που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη.

    Όπως συμβαίνει με τις εκδόσεις του chatbot για καταναλωτές, οι χρήστες μπορούν να πληκτρολογούν ένα μήνυμα και να λάβουν γραπτή απάντηση από το ChatGPT Enterprise. Το νέο εργαλείο περιλαμβάνει απεριόριστη χρήση του πιο ισχυρού μοντέλου GPT-4, καθώς και κρυπτογράφηση δεδομένων και εγγύηση ότι η startup δεν θα χρησιμοποιήσει δεδομένα από πελάτες για να αναπτύξει την τεχνολογία της. Η προσφορά προσφέρει επίσης δυνατότητα πληκτρολόγησης πολύ μεγαλύτερων μηνυμάτων.

    Η ανάπτυξη του ChatGPT Enterprise δίνει ώθηση στα σχέδια της OpenAI να ενισχύσει τα κέρδη της από το δημοφιλές chatbot, που έχει πολύ ακριβή λειτουργία καθώς τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης (AI) απαιτούν μεγάλη υπολογιστική ισχύ. Η startup με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχει ήδη κάνει κάποια βήματα προς τη δημιουργία εσόδων από το ChatGPT, όπως πουλώντας συνδρομή premium και προσφέροντας στις εταιρείες πρόσβαση επί πληρωμή στη διεπαφή που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι προγραμματιστές για να προσθέσουν το chatbot σε άλλες εφαρμογές.

    Ο Brad Lightcap, COO της OpenAI, αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το πόσο θα κοστίσει το ChatGPT Enterprise, σημειώνοντας ότι μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες κάθε επιχείρησης.

    Η OpenAI συνεργάστηκε με περισσότερες από 20 εταιρείες, από μικρές νεοφυείς επιχειρήσεις έως μεγαλύτερες, που είχαν εμπειρία με την τεχνητή νοημοσύνη για να δοκιμάσουν το ChatGPT Enterprise, είπε ο Lightcap. Στους χρήστες περιλαμβάνεται η εταιρεία προϊόντων ομορφιάς Estée Lauder, η εταιρεία κατασκευής λογισμικού Canva και η πλατφόρμα αυτοματισμού Zapier. Οι πρώτοι πελάτες του προϊόντος το χρησιμοποιούν για εργασίες όπως η κωδικοποίηση, η βοήθεια στη δημιουργική εργασία και η απάντηση σε επιχειρηματικά ζητήματα, γράφει το Bloomberg.

    Το ChatGPT έχει χρησιμοποιηθεί από πάνω από το 80% των εταιρειών του Fortune 500 από τότε που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο, παρά τον αυξανόμενο αριθμό ανταγωνιστικών εργαλείων αλλά και των ανησυχιών για την ασφάλεια και το απόρρητο των δεδομένων εταιρείας και πελατών.

    Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες, η OpenAI είπε ότι δεν θα εκπαιδεύσει τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της – τη διαδικασία τροφοδοσίας νέου περιεχομένου σε τεχνολογία παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης – με δεδομένα από εταιρείες που χρησιμοποιούν το ChatGPT Enterprise.

     

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ – Κίνα: Συζήτησαν τους περιορισμούς στις εξαγωγές γαλλίου και το γερμάνιου

    Βορίδης: Άμεσα η διαδικασία αποζημιώσεων για τους πυροπαθείς Έβρου

    Τσακαλώτος: Η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σταδιακή



    ΣΧΟΛΙΑ