• Business

    Allwyn: Στο 48,1% αυξάνεται το ποσοστό της στον ΟΠΑΠ – Αποκτά έναντι 327,4 εκατ. ευρώ την υπόλοιπη μειοψηφική συμμετοχή στη SAZKA Delta

    • NewsRoom
    O διευθύνων σύμβουλος της Allwyn, Robert Chvatal

    O διευθύνων σύμβουλος της Allwyn, Robert Chvatal


    Στο 48,1% αυξάνεται το ποσοστό συμμετοχής της στον ΟΠΑΠ η Allwyn.

    Η Allwyn Entertainment κατέληξε σε συμφωνία με την Yeonama Holdings για την αγορά της υπόλοιπης μειοψηφικής της συμμετοχής στη SAZKA Delta, μέσως της οποίας συμμετέχει στον ΟΠΑΠ.

    Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται στα 327,4 εκατ. ευρώ.

    Με την κίνηση αυτή το ποσοστό της Allwyn στον ΟΠΑΠ αυξάνεται στο 48,1% από το το 41,2% προηγουμένως.

    Δεδομένου του καθαρού δανεισμού και το κεφαλαίου κίνησης της SAZKA Delta, η συναλλαγή πραγματοποιείται με premium άνω του 10% επί της τρέχουσας τιμής της μετοχής του ΟΠΑΠ.

    Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο διευθύνων σύμβουλος της Allwyn, Robert Chvatal δήλωσε:

    “Η απόκτηση του υπόλοιπου μειοψηφικού μεριδίου στην SAZKA Delta συνιστά ένα σημαντικό βήμα για την Allwyn, με το οποίο συνεχίζεται η μακροπρόθεσμη στρατηγική αύξησης μεριδίων στις επιχειρήσεις μας. Η συγκεκριμένη συναλλαγή ολοκληρώνει μία σειρά συναλλαγών μέσω των οποίων έχουμε αγοράσει τα μερίδια άλλων μετόχων στη SAZKA Delta κατά τα τελευταία τρία χρόνια.

    Με την επιλογή μας να λαμβάνουμε τα μερίσματα του ΟΠΑΠ ως επανεπένδυση σε μετοχές καθώς και με τις αγορές μετοχών, έχουμε αυξήσει το μερίδιό μας στον ΟΠΑΠ από το 23,7% το 2018 στο 48,1% σήμερα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την πρόσφατη επίδοση του ΟΠΑΠ και ενθουσιασμένοι για τις ευκαιρίες που οδηγούν σε περαιτέρω ανάπτυξη”.



    ΣΧΟΛΙΑ