• Business

    ΟΠΑΠ: Πώς θα χρησιμοποιηθούν τα 200 εκατ. ευρώ του ομολόγου-Από Τετάρτη ως Παρασκευή η δημόσια εγγραφή

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Jan Karas, CEO ΟΠΑΠ

    Jan Karas, CEO ΟΠΑΠ


    Από την Τετάρτη 21/10 έως την Παρασκευή 23 /10 θα πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή και οι προσφορές για το ομόλογο έως 200 εκατ. ευρώ του ΟΠΑΠ, ενώ η είσοδος προς διαπραγμάτευση στο ταμπλό του Χ.Α. θα γίνει την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.

    Από τα νέα κεφάλαια τα 150 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αποπληρωμή δανείου, και τα 50 εκατ. ευρώ για κεφάλαιο κίνησης. Η αποπληρωμή δανείου  αφορά στην ολική αποπληρωμή του από 01.04.2020 κοινού ομολογιακού δανείου αρχικού ύψους €200.000.000 το οποίο έχει εκδώσει η Εκδότρια, υπολοίπου €150 εκατ. την Ημερομηνία του Ενημερωτικού Δελτίου.

    Ειδικότερα, η Δημόσια Προσφορά θα ξεκινήσει την 21.10.2020 και ώρα Ελλάδος 10.00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί την 23.10.2020 και ώρα Ελλάδος 16.00 μ.μ. Το Η.ΒΙ.Π. θα παραμένει ανοιχτό, κατά τη διάρκεια της Δημόσιας Προσφοράς από τις 10:00 π.μ. έως τις 17:00 μ.μ., εκτός της 23.10.2020 κατά την οποία θα λήξει στις 16:00 μ.μ. Η τιμή διάθεσης ανά Ομολογία θα προσδιοριστεί από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους  και θα ανακοινωθεί μετά την περίοδο της Δημόσιας Προσφοράς.

    Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της Δημόσιας Προσφοράς του ΚΟΔ είναι η Τράπεζα Eurobank A.E. (Όθωνος 8, 10557 Αθήνα), η ALPHA BANK Α.Ε. και η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Ανάδοχοι της Δημόσιας Προσφοράς η Τράπεζα Optima bank Α.Ε. και η Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. (εφεξής από κοινού με τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους, οι «Ανάδοχοι»). Σύμβουλος Έκδοσης είναι η Τράπεζα Eurobank A.E

    Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων,  το επιτόκιο εκτιμάται ότι θα τοποθετείται περίπου στο 2,3% ωστόσο το εύρος απόδοσης θα ανακοινωθεί την Τρίτη 20 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ στις 23 Μαρτίου είχε προχωρήσει στην προπληρωμή του συνόλου της ονομαστικής αξίας των ομολογιών ύψους 200 εκατ. ευρώ που είχε εκδώσει και διαθέσει μέσω δημόσιας προσφοράς τον Μάρτιο του 2017.

    Ενημερωτικό δελτίο

    Χθες Παρασκευή 16/10  η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όσο και η διοίκηση του Χρηματιστηρίου ενέκριναν το ενημερωτικό δελτίο για το νέοι ομόλογο του ΟΠΑΠ και η εταιρεία δημοσίευσε το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες, προς ενημέρωση των επενδυτών που θέλουν να συμμετάσχουν στην έκδοση.

    Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της έκδοσης, το νέο κοινό ομολογιακό δάνειο έως 200 εκατ. ευρώ, θα είναι διάρκειας επτά ετών και θα διαιρείται σε έως 200.000 άυλες κοινές ανώνυμες ομολογίες, με ονομαστική αξία εκάστη 1.000 ευρώ. Κατόπιν οι ομολογίες θα διατεθούν προς κάλυψη από το επενδυτικό κοινό μέσω δημόσιας προσφοράς και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χ.Α.

     

     

    Μονάδα διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. θα αποτελεί ο τίτλος της μίας (1) Ομολογίας. Κάθε επενδυτής μπορεί να εγγράφεται και υποβάλλει Αίτηση Κάλυψης για την αγορά Ομολογιών, μέσω της διαδικασίας Η.ΒΙ.Π. για μία (1) τουλάχιστον προσφερόμενη Ομολογία ή για ακέραιο αριθμό Ομολογιών. Ανώτατο όριο εγγραφής για κάθε επενδυτή είναι το σύνολο της Δημόσιας Προσφοράς, δηλαδή έως 200.000 Ομολογίες.

    Ελάχιστο όριο συμμετοχής είναι η μία (1) Ομολογία, ονομαστικής αξίας €1.000. Η Δημόσια Προσφορά και εγγραφή των ενδιαφερόμενων επενδυτών θα διαρκέσει τρεις (3) Εργάσιμες Ημέρες. Συντονιστές της διαδικασίας Η.ΒΙ.Π., κατά τα οριζόμενα στην Απόφαση Η.ΒΙ.Π., έχουν ορισθεί οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι.

     

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ