• Business

    ΟΠΑΠ: Διανομή προμερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή

    • NewsRoom
    Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ Ντάμιαν Κόουπ

    Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ Ντάμιαν Κόουπ


    Τη διανομή προμερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή (προ φόρου) για τη χρήση 2016 αποφάσισε η διοίκηση του ΟΠΑΠ. Οι μετοχές του οργανισμού θα διαπραγματεύονται από τις 13 Οκτωβρίου χωρίς το σχετικό δικαίωμα, δικαιούχοι είναι οι μέτοχοι της εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 και η πληρωμή του θα ξεκινήσει την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016.

    Τα έσοδα του Οργανισμού ανήλθαν στο πρώτο εξάμηνο του 2016 στα 678,8 εκατ. ευρώ  έναντι 697,1 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2015 (-2,6%). Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στο εξάμηνο σε 161,5 εκατ. ευρώ έναντι 186,4 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

    Τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ ανήλθαν στα 85,8 εκατ. ευρώ έναντι 109,9 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2015.

    Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠAΠ Damian Cope, «οι καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν αυξημένες πιέσεις στα οικονομικά τους, κατάσταση η οποία προβλέπεται να συνεχιστεί και για το υπόλοιπο του 2016. Επιπλέον, η κερδοφορία μας επηρεάστηκε σημαντικά από την πρόσφατη αύξηση του φόρου επί των μικτών κερδών (GGR), ο οποίος βρίσκεται πλέον στο 35% και είναι σημαντικά υψηλότερος από τα ευρωπαϊκά δεδομένα».

    Ο ίδιος θεωρεί πως «οι προκλήσεις είναι πολύ πιθανό να παραμείνουν ή και να ενισχυθούν περαιτέρω. Ωστόσο με το συνεχή εμπλουτισμό των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, με την καλύτερη προσέγγιση στους πελάτες και την ενίσχυση της σχέσης με το δίκτυο συνεργατών, σχεδιάζουμε να διατηρήσουμε τις ισχυρές ταμειακές ροές και τη δημιουργία ελκυστικών αποδόσεων για τους πελάτες, συνεργάτες και μετόχους μας».

    Ο Οργανισμός έχει ως στόχο να καθιερωθεί ως «παγκοσμίου κλάσης εταιρεία τυχερών παιγνίων και ψυχαγωγίας». Η πρόθεση είναι, όχι μόνο να διατηρήσει τη θέση ενός ισχυρού παίκτη στον ευρωπαϊκό κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, αλλά παράλληλα να προωθήσει και να επενδύσει στο εμπορικό σήμα, με τις μακροπρόθεσμες στρατηγικές προτεραιότητες να διαμορφώνονται ως εξής:

    -Ενίσχυση των Σχέσεων με τους Πελάτες

    Βασική προτεραιότητα της εταιρείας είναι η κατανόηση και η συνεχής προσήλωση στις ανάγκες των πελατών της, θέτοντας ταυτόχρονα και τον κύριο στρατηγικό προσανατολισμό των εργασιών της.

    -Επένδυση στο Δίκτυό

    Αναμφισβήτητα, αποτελεί το πιο κρίσιμο μέρος της δραστηριότητας της ΟΠΑΠ.  Για το σκοπό αυτό, πρόθεση της είναι να αναπτύξει μια πρότυπη, ενιαία, υψηλής αισθητικής εμπειρία των πελατών εντός των πρακτορείων, η οποία σε συνδυασμό με λειτουργικές βελτιώσεις, θα ενισχύσει την αποδοτικότητα των πρακτορείων.

    -Δημιουργία ενός Παγκοσμίου Κλάσης Χαρτοφυλακίου Προϊόντων και Υπηρεσιών

    Η προσφορά ενός ευρέος φάσματος ελκυστικών και πρωτοπόρων παιχνιδιών και υπηρεσιών στο σύνολο του δικτύου πωλήσεων, με κατευθυντήριες γραμμές τόσο την αξιολόγηση των πελατών όσο και τις διεθνείς αγορές, αποτελεί επίσης σημαντικό στόχο της εταιρείας. Για το σκοπό αυτό, η ΟΠΑΠ θα δημιουργήσει μια ειδική ομάδα ανάπτυξης δραστηριοτήτων με έμφαση στην επιτάχυνση της ενίσχυσης των υφιστάμενων προϊόντων, την αύξηση της συχνότητας των πελατών και του κύκλου εργασιών τους και την εξέλιξη νέων ελκυστικών προϊόντων.

    -Ανάπτυξη των Ανθρώπων της εταιρίας

    Ιδιαίτερη σπουδαιότητα έχει επίσης η προσέλκυση, διατήρηση και ανάπτυξη μιας διαφοροποιημένης ομάδας εργαζομένων και πρακτόρων υψηλής απόδοσης, εξειδικευμένων και αφοσιωμένων στην επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων. Κατά συνέπεια, η ενίσχυση της ομαδικής εργασίας, η επένδυση στην ανάπτυξη ταλέντων και η αναγνώριση ομάδων υψηλής απόδοσης θα βελτιώσει τη συνεργασία μεταξύ των ατόμων και θα αυξήσει το κίνητρο όλων των εργαζομένων.

    -Αξιοποιώντας τις Νέες Τεχνολογίες

    Ο μετασχηματισμός του ρόλου της τεχνολογίας εντός της εταιρείας στοχεύει στο να επιταχύνει, να καινοτομήσει και να δημιουργήσει νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Η εστίαση σε νέες τεχνολογικά υπηρεσίες και η ανάπτυξη κορυφαίας ψηφιακής εμπειρίας gaming μέσω της πρόσληψης νέων και ταλαντούχων προγραμματιστών θα συμβάλει περαιτέρω βελτίωση της κατανόησης των πελατών μας, θα δημιουργήσει νέες ιδέες και θα αποτελέσει οδηγό της κουλτούρας εντός της εταιρείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ta-elpe-agorazoun-argo-apefthias-apo-tous-rosous-tis-rosneft-stis-300000-evro-ofelos/70249



    ΣΧΟΛΙΑ