• Business

    ΟΠΑΠ: Cash out για την οικογένεια Μελισσανίδη, αγοραστής ο Karel Komárek

    • NewsRoom
    Ο Karel Komárek του KKCG Investment Group

    Ο Karel Komárek του KKCG Investment Group


    Πούλησε το σύνολο των μετοχών της στον ΟΠΑΠ η οικογένεια Μελισσανίδη. 

    Η Allwyn Entertainment συμφερόντων Karel Komárek (KKCG Investment Group) κατέληξε σε συμφωνία με την Yeonama Holdings (συμφερόντων Μελισσανίδη) για την αγορά της υπόλοιπης μειοψηφικής της συμμετοχής στη SAZKA Delta, μέσω της οποίας συμμετέχει στον ΟΠΑΠ.

    Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται στα 327,4 εκατ. ευρώ.

    Με την κίνηση αυτή το ποσοστό της Allwyn στον ΟΠΑΠ αυξάνεται στο 48,1% από το το 41,2% προηγουμένως.

    Δεδομένου του καθαρού δανεισμού και το κεφαλαίου κίνησης της SAZKA Delta, η συναλλαγή πραγματοποιείται με premium άνω του 10% επί της τρέχουσας τιμής της μετοχής του ΟΠΑΠ.

     

    Στον NYSE η Allwyn 

    Η Allwyn Entertainment, όπως μετονομάστηκε η SAZKA Entertainment, AG, συμφερόντων Karel Komárek (KKCG Investment Group)  ανακοίνωσε προ ημερών ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην εξέλιξή της ως παγκόσμια πλατφόρμα διασκέδασης με επίκεντρο τις λοταρίες, το οποίο περιλαμβάνει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) σε συνεργασία με την εισηγμένη στο NYSE  (CRHC).

    Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας, η αναμενόμενη συνολική εταιρική αξία της Allwyn θα ανέλθει σε περίπου 9.3 δισεκατομμύρια δολάρια. 

    Στο χαρτοφυλάκιο της Allwyn Entertainment (μετονομάστηκε από  SAZKA τον περασμένο Δεκέμβριο), περιλαμβάνονται συμμετοχές και τοποθετήσεις, μεταξύ άλλων, στην Ελλάδα (ΟΠΑΠ), Τσεχία (SAZKA), στην Αυστρία (Casinos Austria, Austrian Lotteries) στην Ιταλία (LOTTOITALIA), στην Κύπρο και αλλού και αναμένεται πως το 2022 θα πραγματοποιήσει προσαρμοσμένα EBITDA ύψους περίπου 710 εκατ. ευρώ και 1,5 δισ. ευρώ καθαρά έσοδα από τυχερά παιχνίδια.



    ΣΧΟΛΙΑ