• Online stock trading

    Business

    Οnline stock trading: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – Οδηγίες βήμα-βήμα

    • NewsRoom

    Τι πρέπει να γνωρίζει κανείς για τις μετοχές, τις αγορές (Ελλάδα και εξωτερικό) και τι μπορεί να κάνει μέσα από μία πλατφόρμα συναλλαγών.

    Ο κόσμος των διαδικτυακών συναλλαγών μετοχών (online stock trading) μπορεί να φαντάζει περίπλοκος, ακόμη και απρόσιτος, ειδικά αν είναι κανείς αρχάριος στο χρηματιστήριο. Όμως, ακόμη και αν κάνετε τα πρώτα σας βήματα στο stock trading, σύντομα θα αντιληφθείτε ότι μπορείτε πλέον να έχετε πολλές δυνατότητες online, αξιοποιώντας μία πλατφόρμα συναλλαγών που σας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα.

    Κατανοώντας τη διαπραγμάτευση μετοχών

    Ας ξεκινήσουμε από τα πολύ βασικά. Τι γνωρίζετε για τη διαπραγμάτευση μετοχών;

    Στον πυρήνα της, περιλαμβάνει την αγορά και πώληση μετοχών εταιρειών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο.

    Πρωταρχικός στόχος είναι το κέρδος από τις διακυμάνσεις των τιμών, κάτι που επιτυγχάνεται με την αγορά μετοχών όταν τιμολογούνται χαμηλά και την πώλησή τους όταν αυξάνεται η αξία τους. Σε αντίθεση με τη μακροπρόθεσμη επένδυση, η οποία διατηρείται για εκτεταμένη περίοδο, η διαπραγμάτευση μετοχών συνήθως λειτουργεί σε μικρότερα χρονικά πλαίσια, που κυμαίνονται από λεπτά έως εβδομάδες.

    Για όσους διαμένουν στην Ελλάδα, το Χρηματιστήριο Αθηνών λειτουργεί ως ο κύριος κόμβος διαπραγμάτευσης ελληνικών μετοχών. Ωστόσο, η γοητεία του διαδικτυακού εμπορίου έγκειται στην παγκόσμια προσβασιμότητά του. Οι διαδικτυακές πλατφόρμες συναλλαγών παρέχουν εύκολη πρόσβαση σε διεθνείς αγορές όπως το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το Χρηματιστήριο του Λονδίνου και πολλές άλλες.  Η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου κάθε επενδυτή, μέσα από την επιλογή μετοχών από διάφορες αγορές, μπορεί να συμβάλει στον μετριασμό του ρίσκου και, ενδεχομένως, στη βελτίωση των αποδόσεων.

    Πώς θα ξεκινήσετε το διαδικτυακό σας ταξίδι στο κομμάτι της διαπραγμάτευσης μετοχών

    Μία από τις βασικές αποφάσεις που πρέπει να λάβει κανείς όταν ξεκινά το online stock trading είναι η επιλογή της κατάλληλης πλατφόρμας. Είναι σημαντικό να εξετάσετε κάποιους παράγοντες πριν ξεκινήσετε τις συναλλαγές με μία πλατφόρμα. Φροντίστε να επιλέξετε μία φιλική προς τον χρήστη, με εύκολη πλοήγηση για εσάς.

    Η πρόσβαση, φυσικά, σε δεδομένα αγοράς σε πραγματικό χρόνο είναι απαραίτητη. Βεβαιωθείτε ότι η πλατφόρμα παρέχει ενημερωμένες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των τιμών των μετοχών, των διαγραμμάτων και των ενημερώσεων σχετικά με τις μετοχές που σας ενδιαφέρουν. Η προσβασιμότητα από mobile συσκευές είναι επίσης απαραίτητη. Μια πλατφόρμα συναλλαγών με μια εφαρμογή για κινητά σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε συναλλαγές εν κινήσει, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χάσετε ευκαιρίες, ακόμη και όταν βρίσκεστε μακριά από τον υπολογιστή σας.

    Επιπρόσθετα, δώστε προτεραιότητα στην ασφάλεια της πλατφόρμας, επιβεβαιώνοντας ότι χρησιμοποιεί ισχυρά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών και οικονομικών σας πληροφοριών. Τέλος, η αξιόπιστη υποστήριξη πελατών είναι απαραίτητη, ειδικά αν είστε αρχάριοι που μπορεί να έχετε απορίες ή να αντιμετωπίσετε προβλήματα.

    Η πλατφόρμα που αλλάζει τις χρηματιστηριακές συναλλαγές

    Ο μετασχηματισμός της χρηματιστηριακής διαπραγμάτευσης μέσω της τεχνολογίας έχει φέρει πολλά οφέλη. Υπάρχουν πλατφόρμες που όχι μόνο σας διευκολύνουν, αλλά μπορούν να σας κατευθύνουν με τα διαθέσιμα εργαλεία στη διαχείριση του χαρτοφυλακίου σας με τον καλύτερο τρόπο.

    Με την ηλεκτρονική πλατφόρμα Eurobank Trader και το Eurobank Trader App της Eurobank Equities εκτελείτε online τις επενδυτικές συναλλαγές σας σε αγορές της Ελλάδας ή του εξωτερικού και παρακολουθείτε το χαρτοφυλάκιό σας όπου κι αν βρίσκεστε. Επενδύετε online σε όποια κατηγορία επενδυτικών προϊόντων επιθυμείτε στην ελληνική και τις διεθνείς αγορές.

    Επιλέγετε ανάμεσα σε 8.000 μετοχές που είναι εισηγμένες στα σημαντικότερα χρηματιστήρια του κόσμου, ενώ με το εργαλείο Quick Quote μπορείτε να βρίσκετε εύκολα τις μετοχές που σας ενδιαφέρουν και να καταχωρίζετε τις εντολές αγοράς και πώλησης.

    Με το Eurobank Trader βλέπετε online την πορεία και την κατανομή του χαρτοφυλακίου σας σε πραγματικό χρόνο και παρακολουθείτε την αποτίμηση και την πορεία του χαρτοφυλακίου σας με καθυστέρηση μερικών λεπτών. Επιπλέον, μπορείτε να βλέπετε σε διαγραμματική μορφή τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου σας ανά νόμισμα, γεωγραφική περιοχή και κλάδο.

    Με το Trader’s Eye παρακολουθείτε τις χρηματιστηριακές τιμές, έχετε πρόσβαση σε εργαλεία τεχνικής ανάλυσης και λαμβάνετε ειδοποιήσεις.

    Επιπρόσθετα, με ταυτοποίηση δύο επιπέδων και χρήση των βιομετρικών στοιχείων, η Eurobank Equities προστατεύει την ασφάλεια των συναλλαγών σας, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι συναλλαγές που εκτελείτε από την πλατφόρμα και την εφαρμογή του Eurobank Trader επιβαρύνονται με χαμηλότερες προμήθειες σε σχέση με τις συναλλαγές που εκτελείτε τηλεφωνικά μέσω της Eurobank Equities.

    Μπορείτε να συνδέεστε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Eurobank Trader από τον browser στο κινητό, τον υπολογιστή ή το tablet σας, ενώ για να διαχειρίζεστε τις επενδύσεις σας μέσα από το Eurobank Trader App, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή δωρεάν στη συσκευή σας Android και iOS.

    Θυμηθείτε, οι διαδικτυακές συναλλαγές μετοχών προσφέρουν άπειρες ευκαιρίες. Με αφοσίωση και τις σωστές επιλογές, μπορείτε να περιηγηθείτε σε αυτό το συναρπαστικό τοπίο και να επενδύσετε στο μέλλον σας. Με τους κατάλληλους συνεργάτες και εφαρμογές, όπως το Eurobank Trader, ανοίγετε έναν κόσμο συναλλαγών που όχι απλώς θα σας διευκολύνει, αλλά θα αναδείξει καινοτόμες δυνατότητες και ασφάλεια, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο προβαίνετε σε επενδύσεις.