ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς του Κοινού Ομολογιακού Δανείου της Aktor, με άντληση κεφαλαίων €140 εκατ. και υψηλή ζήτηση από ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», ως Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος της Δημόσιας Προσφοράς για την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου της «ΑΚTOR ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ» (η «Εταιρεία») και την εισαγωγή των ομολογιών εκδόσεως της Εταιρείας προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανακοινώνει ότι, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς στις 11.12.2025, και σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία κατανομής που παρήχθησαν με τη χρήση του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, διατέθηκαν συνολικά 140.000 άυλες, κοινές, ονομαστικές ομολογίες της Εταιρείας με ονομαστική αξία €1.000 εκάστη (οι «Ομολογίες») με αποτέλεσμα την άντληση κεφαλαίων ύψους €140 εκατ.
Η συνολική έγκυρη ζήτηση, που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε €440,7 εκατ. Η ευρεία ανταπόκριση του επενδυτικού κοινού είχε ως αποτέλεσμα να καλυφθεί η Δημόσια Προσφορά κατά 3,15 φορές και το σύνολο των συμμετεχόντων επενδυτών να ανέλθει σε 7.351.
Η τιμή διάθεσης των Ομολογιών έχει προσδιοριστεί στο άρτιο, ήτοι €1.000 ανά Ομολογία. Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 4,70% και το επιτόκιο των Ομολογιών σε 4,70% ετησίως.
Οι Ομολογίες που κατανεμήθηκαν, βάσει της έγκυρης ζήτησης που εκδηλώθηκε επί της απόδοσης 4,70%, είναι οι εξής:
α) 75.000 Ομολογίες (53,6% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ιδιώτες Επενδυτές, επί συνολικού αριθμού 140.000 Ομολογιών, για τις οποίες εκδηλώθηκε έγκυρη ζήτηση (δηλαδή ικανοποιήθηκε 29,9% της εκδηλωθείσας ζήτησης στη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών και τη συγκεκριμένη απόδοση) και
β) 65.000 Ομολογίες (46,4% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές επί συνολικού αριθμού 140.000 Ομολογιών, για τις οποίες εκδηλώθηκε έγκυρη ζήτηση (δηλαδή ικανοποιήθηκε το 34,3% της εκδηλωθείσας ζήτησης στη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών και τη συγκεκριμένη απόδοση).
Επίσης, από τις 65.000 Ομολογίες που κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές, οι Ανάδοχοι έλαβαν για δικό τους λογαριασμό 4.710 Ομολογίες ως ακολούθως:
Σύμφωνα με τη σύμβαση αναδοχής, οι Ανάδοχοι δεν ανέλαβαν καμία δέσμευση ανάληψης κάλυψης Ομολογιών.
Διαβάστε επίσης
Πρόεδρος ΣΕΛΠΕ: Στην Ευρώπη χτίζεται παράλληλο εμπόριο χωρίς κανόνες
Υπερταμείο: Εκκίνηση διαγωνισμού για την αξιοποίηση της Μαρίνας Καλαμαριάς
BC Partners: Κοντά σε συμφωνία ύψους 800 εκατ. ευρώ για την ιταλική Fortidia
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: «Πιο κοντά από ποτέ» η συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
- Σωκράτης Φάμελλος: Η κυβέρνηση ευθύνεται για την ερήμωση της υπαίθρου – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού
- Σύσκεψη αγροτών στην Νίκαια: Δεν είναι ξεκάθαρες οι δηλώσεις του κ. Τσιάρα – Η απόφαση θα ληφθεί πανελλαδικά
- Κωνσταντοπούλου: Κόντρα με Φάμελλο, επίθεση σε Γεωργιάδη και η απάντηση του Μηταράκη