• Business

    Όμιλος Βαρδινογιάννη: Τανισκίδης και Λεκκάκος στην ηγεσία της Επενδυτικής Τράπεζας

    Βαρδής Βαρδινογιάννης

    Βαρδής Βαρδινογιάννης. Motor Oil


    Ενώ η εξαγορά απο την Motor Oil της IBG (Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος) έχει ολοκληρωθεί, άπαντες αναμένουν τις σχετικές εγκρίσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος, διαδικασία η οποία εκτιμάται οτι θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2018. Με βάση ένα εύλογο χρονοδιάγραμμα αναμένεται ότι ο έμπειρος τραπεζίτης κ. Γιώργος Τανισκίδης θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος IBG στις αρχές του 2019.

    Η IBG έχει 200-250 υπαλλήλους οπότε εκτιμάται ότι ο σχεδιασμός θα είναι «επέκταση σε όλα τα μέτωπα». Πηγές αναφέρουν οτι ο Τανισκίδης έχει εκπονήσει σχέδιο με χρονικούς, ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους ώστε η Επενδυτική Τράπεζα από τις αρχές του 2019 να ξεκινήσει να αναπτύσσεται.

    Μαζί με τον Γιώργο Τανισκίδη θα βρίσκεται άλλος ένας έμπειρος τραπεζίτης,  ο τέως CEO της Τράπεζας Πειραιώς κ. Σταύρος Λεκκάκος.

    Σε κάθε περίπτωση η IBG θα αναπτυχθεί ταχύτατα καθώς διαθέτει πολλά κεφάλαια που είναι άμεσα διαθέσιμα σε αντίθεση με την άλλη τράπεζα την PRAXIA (ιδιοκτησίας του τραπεζίτη Bob Diamond) που όπως φαίνεται η ανάπτυξη της θα καθυστερήσει.



    ΣΧΟΛΙΑ