• Business

    Όμιλος Qualco: Ίδρυσε μη κερδοσκοπικό οργανισμό

    • NewsRoom
    Ορέστης Τσακαλώτος. Επικεφαλής Qualco

    Ορέστης Τσακαλώτος. Επικεφαλής Qualco


    Η εποχή την οποία διανύουμε χαρακτηρίζεται από ισχυρή συνάρθρωση και αλληλεπίδραση μεταξύ διαφορετικών και πολλαπλών κρίσεων.

    Κλιματική κρίση, ζητήματα ψηφιακού και κοινωνικού αποκλεισμού, φυσικές και περιβαλλοντολογικές καταστροφές, καθώς και αυξανόμενες ανισότητες εντός των κοινωνιών, συνθέτουν τον καμβά της νέας πραγματικότητας. Σε έναν κόσμο που μετασχηματίζεται γρήγορα, δράσεις που στοχεύουν στην τεχνολογική καινοτομία και την κοινωνική και περιβαλλοντολογική ανθεκτικότητα δημιουργούν το υπόβαθρό για το άλμα σε μία νέα εποχή αλληλεγγύης, δυναμισμού και προόδου.

    Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας και τον κόσμο, ο Όμιλος Qualco ιδρύει το Qualco Foundation, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, στοχεύοντας σε αλλαγές που οδηγούν σε οικονομίες και κοινωνίες περισσότερο βιώσιμες και δίνουν νέες προοπτικές σε όλες και όλους.

    Με γνώμονα την κοινωνική πρόοδο και την ανάπτυξη, το Qualco Foundation στηρίζει πρωτοβουλίες που βασίζονται σε δημιουργικές ιδέες και αποσκοπούν στο κοινό καλό, και εστιάζουν σε πέντε κεντρικούς πυλώνες: Καινοτομία & Τεχνολογία, Παιδεία & Κοινωνική Πρόνοια, Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα & Ανάπτυξη, Πολιτισμός & Αθλητισμός, Αλληλεγγύη & Στήριξη σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης.

    Το έργο του Qualco Foundation ήδη κρίνεται πολυσχιδές, με συνέργειες ενδεικτικά, τόσο με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το Μουσείο Μπενάκη και Κυκλαδικής Τέχνης, όσο και με την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» να συγκαταλέγονται στο ενεργητικό του.

    «Ανοίγοντας νέους ορίζοντες, εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ένα μέλλον αλληλεγγύης και ισότητας» δήλωσε ο κ. Ορέστης Τσακαλώτος, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Qualco και Πρόεδρος του Ιδρύματος Qualco. «Η ενθάρρυνση πρωτοβουλιών που περιστρέφονται γύρω από την τεχνολογία, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα συνθέτει το εταιρικό μας DNA, αλλά και συνιστά τον ακρογωνιαίο λίθο του οράματός μας. Ωστόσο, στην καρδιά τόσο του Ομίλου όσο και του Ιδρύματος Qualco, τον πρώτο λόγο έχει η βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και συμπερίληψης.»

    Διαβάστε επίσης

    Οι 17 παραιτήσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου, τo νέο στόρι της Ιντρακάτ με 80 εκατ. νέο χρήμα, το μυστικό σχέδιο του Ορέστη Τσακαλώτου και το 500αράκι του Συνολάκη του Κολλεγίου



    ΣΧΟΛΙΑ