ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης, ηγετική δύναμη στον κλάδο της συσκευασίας τροφίμων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και η πρωτοπόρος στον τομέα της κυκλικής οικονομίας Coffeeco Upcycle, ενώνουν τις δυνάμεις για να αξιοποιήσουν τα υπολείμματα κόκκων καφέ μέσω της περιβαλλοντικά στοχευμένης πλατφόρμας του Ομίλου, «In the Loop».
Η συγκεκριμένη πλατφόρμα εφαρμόζει πρακτικές που περιλαμβάνουν τη μείωση (reduce) των αποβλήτων, την επαναχρησιμοποίηση υλικών (reuse) και την ανακύκλωση (upcycle), προωθώντας έτσι ένα περιβαλλοντικά υπεύθυνο, οικονομικά αποδοτικό και καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα μοντέλο επιχειρηματικής λειτουργίας.
Η Coffeeco Upcycle αποτελεί πρωτοπόρο στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, μετατρέποντας απόβλητα καφέ σε πολύτιμες πρώτες ύλες για την παραγωγή καλλυντικών και βιοπλαστικών. Μέσα από παγκοσμίως κατοχυρωμένες διαδικασίες, η εταιρεία προωθεί την καινοτομία στη βιώσιμη παραγωγή. Η νέα πρώτη ύλη που έχει αναπτύξει, ενσωματώνει το υπόλειμμα του καφέ και προσφέρει μια οικολογική συμπληρωματική λύση στη διεθνή αγορά πλαστικών προϊόντων.
Αυτή η συνεργασία φιλοδοξεί να δώσει μια πρωτοποριακή λύση στην μέχρι τώρα αδυναμία διαχείρισης των αποβλήτων καφέ, μετατρέποντάς τα σε πολύτιμες πρώτες ύλες για την παραγωγή νέων προϊόντων. Η δημιουργία πλαστικών που περιέχουν οργανικές ίνες καφέ αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα προς την υιοθέτηση ενός μοντέλου κυκλικής οικονομίας.
Διαβάστε επίσης:
Delivered by efood: H υπηρεσία διανομής του efood, διαθέσιμη στην Κέρκυρα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eurobank Equities: Νέες τιμές στόχοι και θετικές συστάσεις, top pick η Τράπεζα Πειραιώς
- Στουρνάρας: Το φορολογικό σύστημα χρειάζεται επανεκκίνηση από μηδενική βάση – Επιβάλλεται επαγρύπνηση ύστερα από τις εξελίξεις στην Μέση Αντολή
- Μέση Ανατολή: Δημιουργία ζώνης χωρίς πυρηνικά όπλα ζητούν Αίγυπτος και 20 ακόμη μουσουλμανικές χώρες
- Συνάντηση Μητσοτάκη με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Microsoft: Οι επενδύσεις και η κατασκευή 3 data centers στην Αττική στο επίκεντρο
