• Business

    Όμιλος Olympia: Ο εκλεκτός του Πάνου Γερμανού για το διοικητικό συμβούλιο της Lamda Development

    Πάνος Γερμανός. Επιχειρηματίας Public -Olympia Group

    Πάνος Γερμανός. Επιχειρηματίας Public -Olympia Group


    Ο Γιάννης Καραγιάννης εκτελεστικός πρόεδρος και μέλος του διοικητικού του συμβουλίου του ομίλου Olympia, του Πάνου Γερμανού, θα προταθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Lamda Development, στις 22 Μαρτίου, ως νέο μέλος στο διοικητικό της συμβούλιο.

    Η εξέλιξη αυτή κινείται στο πλαίσιο της συμφωνίας βάσει της οποίας στο τέλος του προηγούμενου χρόνου το επενδυτικό όχημα υπό την ονομασία Voxcove Holdings στο οποίο συμμετέχουν με ποσοστό 50% έκαστος, ο όμιλος Olympia και η VNK Capital, η οποία ανήκει στους επιχειρηματίες φαρμακοβιομήχανους Βασίλη και Νέλλυ Κάτσου, εξαγόρασε ποσοστό 12,8% του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development, έναντι τιμήματος 55,22 εκατ. ευρώ.

    Γιάννης Καραγιάννης: Πρόεδρος του Ομίλου Olympia και της εταιρίας τηλεπικοινωνιών PLAY στην Πολωνία

    Πωλητής ήταν το επενδυτικό κεφάλαιο Blackstone το οποίο διατήρησε τις μετοχές της ελληνικής εταιρείας real estate περί τα 4 χρόνια.

    Ο όμιλος Olympia όπως είναι γνωστό έχει σειρά από επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες, η βιομηχανική παραγωγή, η διανομή προϊόντων τεχνολογίας και παραγωγή λογισμικού, ενώ οι Βασίλης και Νέλλυ Κάτσου το 2015 είχαν προχωρήσει στην πώληση του 80% της φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen, στο βρετανικό επενδυτικό fund BC Partners.

    LAMDA
    Οδ. Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda

    Βασικός μέτοχος της Lamda Development έχει παραμείνει ο όμιλος Λάτση με 51%, ενώ αμέσως μετά ποσοστό 0,63% της εταιρείας εξαγόρασε και πάλι μέσω χρηματιστηρίου η Αττικά Πολυκαταστήματα, η οποία είναι παράλληλα και στρατηγικός μισθωτής στα τρία εμπορικά της κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Στην εταιρεία Αττικά Πολυκαταστήματα μέτοχοι είναι οι επιχειρηματίες Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Αλέξης Σγουμπόπουλος, Κωνσταντίνος Τσουβελεκάκης και η Folli Follie Group με βασικό μέτοχο τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο και την κινεζική Fosun.

    Η κινεζική εταιρεία είναι επίσης ένας από τους τρεις μετόχους του επενδυτικού οχήματος, Hellinikon Global, για την αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, μαζί με την Lamda και την Eagle Hills με έδρα το Abu Dhabi.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Ναι» του ΣτΕ στην επένδυση στο Ελληνικό – Άνοιξε το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνος Γερμανός: Οι συνεχείς αιφνιδιασμοί του Olympia Group σε Ελλάδα και Πολωνία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Big Deal: Πώς Γερμανός και Κάτσος αγόρασαν το 12,8% του Ελληνικού. Το παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ