• Business

    Όμιλος Fourlis: Πρεμιέρα για τα Holland & Barrett στην Ελλάδα

    • Άννα Διανά
    Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος Ομίλου Fourlis

    Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος Ομίλου Fourlis


    Με το άνοιγμα των δύο πρώτων καταστημάτων Holland & Barrett στην Αθήνα κάνει «πρεμιέρα» η τρίτη δραστηριότητα λιανικής για τον όμιλο Fourlis.

    Τα δύο πρώτα καταστήματα της βρετανικής αλυσίδας προϊόντων ευεξίας και υγείας Holland & Barrett ήδη άνοιξαν στην Κηφισιά και στη Γλυφάδα ενώ αναμένεται να λειτουργήσει στις επόμενες εβδομάδες και ένα τρίτο κατάστημα στο The Mall Athens.

    Το επίσημο λανσάρισμα του brand θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου ενώ παράλληλα θα τρέξει και το ηλεκτρονικό κατάστημα.

     Ο σχεδιασμός του ομίλου προβλέπει το άνοιγμα έξι καταστημάτων το 2023 ενώ σχεδιάζει να αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο καταστημάτων που θα ξεπεράσουν τα 100 σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα προετοιμάζει το έδαφος για τον άνοιγμα των πρώτων καταστημάτων στη Ρουμανία μέχρι το τέλος του 2023 ή στις αρχές του 2024, αλλά και στην αγορά της Βουλγαρίας.

    Ο πήχης για την τρίτη δραστηριότητα λιανικής τoυ ομίλου, – αναπτύσσει τα καταστήματα ΙΚΕΑ και την αλυσίδα αθλητικών ειδών Intersport- μπαίνει ψηλά. Εκτιμάται ότι οι πωλήσεις το 2025 θα κινούνται πέριξ των 50 εκατ. ευρώ με το περιθώριο EBIT στο 8% την πρώτη πενταετία.

    Η αγορά υγείας και ευεξίας αποτελεί έναν από τους ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους παγκοσμίως. Στην Ελλάδα ο τζίρος ξεπερνά τα 600 εκ.  ευρώ και στόχος του ομίλου είναι να παίξει ηγετικό ρόλο στον κλάδο, ο οποίος είναι πολυκερματισμένος, με μεγάλο μερίδιο του τζίρου να γίνεται από τα φαρμακεία.

    Εξάλλου και τα καταστήματα Holland & Barrett αδειοδοτούνται από τον ΕΟΦ, καθώς στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο  περιλαμβάνεται ένα ευρύ φάσμα βιταμινών, μετάλλων και συμπληρωμάτων υγείας και ευεξίας, καθώς και πολλά προϊόντα με την επωνυμία της εταιρείας.

    H Holland & Barrett, ιδρύθηκε το 1870 και διαθέτει ένα δίκτυο πλέον των 1.600 καταστημάτων σε 18 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 800 και πλέον καταστημάτων στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, καθώς επίσης και ένα ταχέως αναπτυσσόμενο ηλεκτρονικό κατάστημα. Έχει  ηγετική θέση στην Ευρώπη και ο τζίρος της το 2021 διαμορφώθηκε στα 831 εκατ. ευρώ (726,7 εκατ. στερλίνες).

    Διαβάστε επίσης

    Παπουτσάνης: Επέκταση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου και είσοδος σε αναπτυσσόμενους κλάδους

    Ξεκίνησε η διαδικασία για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην ΕΑΒ



    ΣΧΟΛΙΑ