• Business

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο “egg Investor Day”

    • NewsRoom
    Egg Eurobank


    Το πρόγραμμα egg – enter•grοw•go, διοργάνωσε για δεύτερη φορά το “egg Investor Day”, φέρνοντας σε επαφή 12 επιχειρηματικές ομάδες του, με επιλεγμένο επενδυτικό κοινό.

    Οι 12 επιχειρηματικές ομάδες που εκπροσωπούν όλους τους κύκλους του egg και δραστηριοποιούνται σε κλάδους με ισχυρή δυναμική, όπως είναι ο τουρισμός, η αγρο – επιχειρηματικότητα, το εμπόριο, τα κανάλια διανομής, ο κλάδος ICT & Fintech, παρουσίασαν τις εταιρίες και τις προοπτικές τους, σε δυνητικούς επενδυτές σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του egg, με στόχο την έμπρακτη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.

    Η παρουσίαση έγινε σε εκπροσώπους μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων, πελατών της Eurobank, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως business angels σε νεοφυείς εταιρίες και σε funds που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Μεταξύ αυτών ήταν έξι (6) funds του EquiFund, της επενδυτικής πλατφόρμας η οποία επενδύει σε νεοφυείς εταιρίες και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF).

    Συμμετείχαν επίσης στελέχη της Eurobank Equities, ενόψει της ενεργοποίησης, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018, της πλατφόρμας του Equity Crowd Funding Portal της Eurobank Equities, με την οποία νέες επιχειρήσεις θα μπορούν να αναζητούν χρηματοδότες κάνοντας χρήση του Crowd Equity Funding.

    Η σύνδεση των start-up εταιριών του egg με την πραγματική οικονομία και η εξασφάλιση χρηματοδοτικών πόρων, αποτελούν τον πυρήνα της στρατηγικής του 6ου κύκλου του Προγράμματος, ο οποίος ανακοινώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2018 από την Eurobank και το Corallia που σχεδίασαν και υλοποιούν από κοινού το egg – enter•grοw•go από το 2013.

    Με την έναρξη του 6ου κύκλου του egg εγκαινιάζεται και η ολοκληρωμένη δέσμη χρηματοδοτικών επιλογών για τις νέες επιχειρήσεις και παράλληλα βελτιώνονται τα κριτήρια ένταξης επιχειρηματικών ομάδων στο Πρόγραμμα κατά τα πρότυπα των πλέον προηγμένων αντίστοιχων συστημάτων, διεθνώς.

    Η ολοκληρωμένη δέσμη χρηματοοικονομικών επιλογών περιλαμβάνει τα εξής:
    1. Μικροχρηματοδότηση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EASI και σε συνεργασία με την AFI (Action Finance Initiative).
    2. Δάνεια Κεφαλαίου Κίνησης και μακροπρόθεσμα δάνεια από τη Eurobank.
    3. Χρηματοδότηση από 2 funds του EquiFund, στα οποία η Eurobank πρόκειται να συμμετάσχει.
    4. Χρηματοδότηση μέσω του Equity Crowd Funding Portal της Eurobank Equities, που ενεργοποιείται σύντομα.
    5. Χρηματικά βραβεία Eurobank.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στρατηγική συνεργασία Eurobank – AEGEAN

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Prem Watsa: Γιατί είναι ενθουσιασμένος με Eurolife, Grivalia και Eurobank. Τι βλέπει για τα επόμενα 4 χρόνια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Eurobank: Πώς είδαν τα αποτελέσματα οι αναλυτές



    ΣΧΟΛΙΑ