• Business

    Το σκάνδαλο της Globo έφερε παραιτήσεις

    • NewsRoom


    Την παραίτηση τους υπέβαλαν ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) Κωστής Παπαδημητρακόπουλος (φώτο πάνω) και ο οικονομικός διευθυντής (CFO) της Globo Δημήτρης Γρυπάρης, ενώ σε αναστολή καθηκόντων έχει τεθεί ο επικεφαλής λειτουργιών Γεράσιμος Μπονάνος μετά την έκθεση αμερικανικού hedge fund Quintessential Capital Management σύμφωνα με την οποία η εταιρία παραποιούσε συστηματικά τα στοιχεία για τα έσοδα και τα κέρδη της.

    Η μετοχή της Globo, ελληνικής εταιρείας εισηγμένης στο AIM του Λονδίνου, τέθηκε σε αναστολή την Παρασκευή στις 8 πένες, με την αξία της εταιρείας να ανέρχεται στις 105,6 εκατ. λίρες (161,4 εκατ. δολάρια).

    Η εταιρία σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι ο κ. Παπαδημητρακόπουλος ανέφερε “συγκεκριμένα θέματα αναφορικά με την παραποίηση στοιχείων και την λανθασμένη παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης της εταιρίας” στο διοικητικό συμβούλιο που συγκλήθηκε εκτάκτως το Σάββατο. “Η επιτροπή ξεκίνησε συζητήσεις με τους κατάλληλους συμβούλους για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν και για την ορθή αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης της εταιρίας”, υπογραμμίζει η ανακοίνωση.



    ΣΧΟΛΙΑ