• Business

    Όχι της Euromedica στην πρόταση της Farallon για διεύρυνση του ορίου πληρωμών

    • NewsRoom
    Θωμάς Λιακουνάκος

    Θωμάς Λιακουνάκος


    Στο κενό έπεσε η πρόταση της Farallon σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την Euromedica καθώς η διοίκηση και οι δικηγόροι της τελευταίας αρνήθηκαν την πρόταση του μεγαλοπιστωτή για διεύρυνση του ορίου πληρωμών.

    Στόχος της πρότασης ήταν να διευρυνθούν τα όρια πληρωμών μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων ώστε η εταιρεία να μπορεί να καταβάλει, πέραν της επιτρεπόμενης μισθοδοσίας, και πληρωμές προς προμηθευτές, Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και ΔΕΚΟ.

    Η στάση που κράτησε η Euromedica δημιουργεί απορίες κατά πόσο η εταιρεία διασφαλίζει και εξασφαλίζει τη διαφύλαξη του αγαθού της υγείας και της ζωής των νοσηλευόμενων ασθενών.

    Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης της προσωρινής διαταγής, με την οποία απαγορεύεται κάθε υλική και νομική μεταβολή της κινητής περιουσίας της Euromedica, με εξαίρεση την πληρωμή μισθοδοσίας.

    Η Farallon εμφανίστηκε, σύμφωνα με στελέχη της, έτοιμη να υποβάλει στο δικαστήριο δικόγραφο με το οποίο συναινούσε να διευρυνθεί το όριο πληρωμών. Η Euromedica από την πλευρά της, η οποία εκπροσωπούνταν στο Δικαστήριο από το διευθύνοντα σύμβουλο και τους νομικούς συμβούλους, κατόπιν και επικοινωνίας που είχε με μέλος της οικογένειας Λιακουνάκου, απέρριψε, σύμφωνα με τη Farallon, την πρότασή της, ζητώντας αναβολή της αίτησης αναίρεσης για τη Δευτέρα, λόγω ενός τυπικού θέματος.

    Η κατάθεση της φόρμουλας από τη πλευρά του μεγαλοπιστωτή της Euromedica έγινε κατόπιν προφορικών συζητήσεων, που προκάλεσε η διοίκηση της εισηγμένης, προκειμένου να βρεθεί τρόπος καταβολής των βασικών υποχρεώσεων της εταιρείας και να μην τεθεί σε κίνδυνο η λειτουργία των νοσοκομείων και η ζωή των νοσηλευόμενων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δε θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του «ΦΟΙΒΟΣ» από Πόρο για Πειραιά λόγω τεχνικής βλάβης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νούμερο ρεκόρ: 1 δισ ευρώ έχουν επενδύσει οι ξένοι σε ακίνητα στην Ελλάδα – Κινέζος έχει αγοράσει 120 σπίτια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Frankfurter Rundschau για δανειστές και Ελλάδα: «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω»



    ΣΧΟΛΙΑ