ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στα τελευταία περιστατικά που συνέβησαν με λεωφορεία της Κοινοπραξίας Συγκοινωνιών Αττικής, αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ, με αποκορύφωμα το «ακυβέρνητο» 122 που παρέσυρε κολώνες και πινακίδες, αναφέρθηκε με σχετική ανακοίνωση ο οργανισμός.
Ο ΟΑΣΑ μεταξύ άλλων τονίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διερεύνηση των γεγονότων, πως έχει ήδη ενημερώσει το αρμόδιο Υπουργείο και προχωρά σε διαδικασίες επιβολής ποινικών ρητρών, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή του για την ασφάλεια και την ποιότητα των υπηρεσιών μεταφοράς.
Η ανακοίνωση
Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό, ότι ως προς τα περιστατικά της 4ης/7/2025 και το πρόσφατο συμβάν που σημειώθηκε κατά τις βραδινές ώρες της 9ης/7/2025 στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, από λεωφορείο της αναδόχου κοινοπραξίας κατά την εκτέλεση του δρομολογίου “122: Σαρωνίδα – Σταθμός Αργυρούπολη” προκαλώντας υλικές ζημίες, αναζητά την παροχή εξηγήσεων από την ανάδοχο για τις συνθήκες που τούτα έλαβαν χώρα, στο πλαίσιο των σχετικών διαδικασιών παρακολούθησης της εκτέλεσης και τήρησης των όρων της συγκεκριμένης σύμβασης παροχής υπηρεσιών, για το οποίο έχει ενημερωθεί και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετικά.
Παράλληλα, εν όψει της ανωτέρω διερεύνησης του ΟΑΣΑ και των ανακριτικών αρχών, που έχουν ήδη επιληφθεί, ο Οργανισμός έχει εκκινήσει τη διαδικασία επιβολής ποινικών ρητρών, όπως αυτές προβλέπονται στη σχετική σύμβαση και τη νομοθεσία δημοσίων συμβάσεων.
Σημειώνεται ότι ο ΟΑΣΑ παραμένει σταθερά προσηλωμένος στην ασφάλεια των επιβατών, στη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό και την εξασφάλιση της τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων των αναδόχων του.
Διαβάστε επίσης
Φον ντερ Λάιεν: Επιδιώκουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ με όσο το δυνατόν χαμηλότερους δασμούς
ΠΑΣΟΚ: Τροπολογία για «τείχος στη διαφθορά» μέσω αυστηρών περιορισμών στις απευθείας αναθέσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μεντβέντεφ: Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή, αν ο Τραμπ συνεχίσει την παράλογη πορεία του
- FT: Πώς το Ισραήλ παρακολουθούσε την Τεχεράνη και έφτασε στη δολοφονία Χαμενεϊ
- Τι θα κάνει ο «Κίμων» και οι «Οχιές» στην Κύπρο, ο Δένδιας στη Μεγαλόνησο και οι Βρετανοί στον κόσμο τους, τι θα γίνει με ανασχηματισμό
- Αλτσχάιμερ: Νέο φάρμακο με κόστος θεραπείας 49.500 ευρώ – Η «τρύπα» στην πρόσβαση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.