• Business

    «Φάκελος ξενοδοχεία»: Οι μεγάλες αφίξεις του 2019 και αυτές που έπονται

    • NewsRoom


    Το 2019 υπήρξε μια πλούσια χρονιά όσον αφορά στις αφίξεις ξενοδοχείων, με μεγάλους αλλά και μικρότερους «παίκτες» να επενδύουν στη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, το τουριστικό προϊόν.

    Τουλάχιστον 40 μονάδες άνοιξαν μόνο στην Αττική, ενώ με μεγάλη αγωνία αναμένονται οι νέες αφίξεις, στις οποίες συγκαταλέγονται boutique και lux ξενοδοχεία.

    Athens Capital Hotel – Mgallery

    Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι εργασίες του Athens Capital Hotel – MGallery της «Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε» στη πλατεία Συντάγματος, καθώς όπως όλα δείχνουν μέχρι τον Απρίλιο του 2020 θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες του.

    Οι εργασίες ολικής ανακαίνισης του εκμισθωμένου κτιρίου στη συμβολή της Λ. Πανεπιστημίου με την οδό Κριεζώτου, όπου παλαιότερα στεγαζόταν το ιστορικό Ξενοδοχείο Kings’ Palace, βρίσκονται πλέον στο τελικό τους στάδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

    Η επένδυση συνολικού ύψους 22 εκατ. ευρώ, που υλοποιείται σε χρόνους-ρεκόρ, θα αποδώσει ένα Ξενοδοχείο στα πρότυπα του φημισμένου Ξενοδοχειακού προϊόντος της ΛΑΜΨΑ ΑΕ.

    Το Athens Capital Hotel – MGallery θα συνδυάζει την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αισθητική του ιστορικού κέντρου της Αθήνας με τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που χαρακτηρίζουν τα «luxury boutique» Ξενοδοχεία του δικτύου της MGallery Collection, η οποία ανήκει στον Ξενοδοχειακό κολοσσό Accor.

    Κατά το ίδιο δημοσίευμα, στις πολυαναμενόμενες αφίξεις της φετινής χρονιάς συγκαταλέγεται το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο Athens Capital Hotel – Mgallery, της εταιρείας Λάμψα του ομίλου Λασκαρίδη (Μεγάλη Βρεταννία, King George, Sheraton Rhodes Resort κ.ά.),που βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος (Πανεπιστημίου και Κριεζώτου) και θα λειτουργήσει την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, με διαχειρίστρια τη μεγάλη γαλλική ξενοδοχειακή αλυσίδα Accor.

    Η επένδυση, συνολικού ύψους 22 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», θα προσθέσει στην Αθήνα ένα νέο πεντάστερο ξενοδοχείο με 158 δωμάτια και 19 σουίτες, ένα εστιατόριο εξαιρετικής αισθητικής στον 9ο όροφο και συνεδριακούς χώρους για εταιρικές συναντήσεις και events.

    Aναβαθμίζεται η Ομόνοια και όλο το κέντρο

    Την ίδια ώρα η διεθνής αλυσίδα Brown Hotels εγκαινιάζει τις δραστηριότητές στην Ελλάδα με την επαναλειτουργία του ιστορικού ξενοδοχείου Ακροπόλ στην Πειραιώς 1. Το ξενοδοχείο που μετονομάζεται σε «Brown Acropol», έχει στόχο να επανασυστήσει στην εγχώρια και παγκόσμια τουριστική αγορά την ιστορική περιοχή της Ομόνοιας. Το πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και με επιρροές από την κοσμοπολίτικη δεκαετία του 1960, θα διαθέτει 165 δωμάτια, συνεδριακούς χώρους και rooftop bar restaurant με μοναδική θέα.

    Δύο σημαντικές προσθήκες θεωρούνται τα Zoia Aiolou και Zoia Nikiou είναι δύο νέα boutique ξενοδοχεία που αναμένεται να λειτουργήσουν φέτος στο κέντρο της Αθήνας.

    Το Zoia Aiolou θα διαθέτει 30 δωμάτια και rooftop με θέα προς την Ακρόπολη, ενώ το Zoia Nikiou μετατρέπεται σε ξενοδοχείο με 26 δωμάτια.

    Πεντάστερο στα Άνω Πατήσια

    Aέρας πολυτέλειας θα πνεύσει προσεχώς και συγκεκριμένα στα μέσα Μαρτίου στα Άνω Πατήσια. Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο Green Suites Boutique Hotel θα ανοίξει τις πύλες του,στην οδό ΜακΜίλαν 8,.

    Θα διαθέτει 45 δωμάτια και σουίτες, rooftop με cafe-bar, πισίνα καιπανοραμική θέα της Αθήνας και αίθουσα συνεδρίων.



    ΣΧΟΛΙΑ