• Business

    Ο Πλεξίδας, η στάνη ΒΙΟΓΑΛ που έγινε LA FARM, η νοθευμένη φέτα, η ΑΕΛ και η Μύκονος

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Βαγγέλης Πλεξίδας ιδιοκτήτης της γαλακτοβιομηχανίας LAFarm 

    Βαγγέλης Πλεξίδας ιδιοκτήτης της γαλακτοβιομηχανίας LAFarm 


    «Μάθαμε ότι ο Βαγγελάκης ο Πλεξίδας με τα κόκκινα σκαρπίνια» μπήκε και πάλι σε περιπέτειες…

    Περιπέτειες που έχουν να κάνουν αυτή τη φορά με τη νοθευμένη φέτα της εταιρείας του LA FARM, που οδήγησε στην προσωρινή ανάκληση της Πιστοποίησης της επιχείρησης του από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, καθώς ο έλεγχος κατέγραψε σοβαρές παραβάσεις που έχουν να κάνουν με την μη τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής της φέτας.

    Με δύο λόγια δεν υπήρχε στη φέτα πρόβειο και γίδινο γάλα…

    Τώρα η φέτα του κυρίου Βαγγέλη αποσύρεται από την ελληνική αγορά μέχρι νεωτέρας.

    Όμως είναι μεγάλος ο βίος και η πολιτεία του τυροκόμου από το Γαρδίκι Τρικάλων, που πίστεψε ότι έγινε ο «βασιλιάς της φέτας».

    Το πάθος του μεγάλο για τις ποδοσφαιρικές ομάδες, τα μπουζούκια, τη Μύκονο. Στο νησί των ανέμων πάντρεψε πριν από λίγες μέρες την κόρη του Νάνσυ με τον ποδοσφαιριστή Χρήστο Νιάρο.

    Ένας γάμος χλιδής με πυροτεχνήματα και τον Κωνσταντίνο Αργυρό να τραγουδάει για τους νεόνυμφους.

    Πενηνταπεντάρης με βασικές γραμματικές γνώσεις – όχι τίποτα το σπουδαίο δηλαδή – ο Βαγγέλης μπερδεύεται και στην εκφορά του λόγου, όπως εκείνη τη φορά που σε Γενική Συνέλευση της ΑΕΛ, για να κλείσει τα στόματα των μετόχων της ομάδας, που του ζητούσαν να μάθουν πως κατάφερε και πήρε την ομάδα της Λάρισας, ενώ του είχε βγάλει «κόκκινη» κάρτα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είπε το επικό: Μην με αμφιβάλλετε (αντί να πει: μην με αμφισβητείτε) και η ατάκα ήταν για μήνες στα στόματα των φιλάθλων της Λάρισας…

    Όμως ο Βαγγέλης ο Πλεξίδας, δεν μασάει από κάτι τέτοια.

    Οι ποδοσφαιρικές ομάδες

    Αυτός ένιωθε «βασιλιάς» όταν είχε την ποδοσφαιρική ομάδα ΑΟ Τρικάλων και κάθε φορά που εμφανιζόταν στο γήπεδο της με τη σύζυγό του Εύα οι φίλαθλοι του φώναζαν «ο Ντέμης και η Δέσποινα των Τρικάλων».

    Απλά πράγματα δηλαδή, που έκαναν τον τυροκόμο ευτυχισμένο και του έδιναν εκείνη την αδιόρατη αίγλη μεγαλείου, άσχετα αν από το τυρί απουσίαζε το γάλα. Ο Βαγγέλης για παράδειγμα μέχρι ομάδα cheerleaders έφτιαξε στα Τρίκαλα για να ενθαρρύνουν οι λυγερόκορμες νεαρές το ηθικό των παικτών.

    Και μετά από κάθε νίκη της ομάδας, πρόεδρος και παίκτες τα σπάγανε μέχρι το πρωί στα μπουζούκια…

    Βέβαια, η ομάδα των Τρικάλων – που έφτασε μέχρι τη Β΄ Εθνική – το 2011 πήρε την κάτω βόλτα, και ήταν μία πλαστή εγγυητική επιστολή του Πλεξίδα, που την οδήγησε σε υποβιβασμό και πτώχευση… Ενώ η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού του απαγόρευσε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

    Εκείνη την εποχή ο ποδοσφαιριστής των Τρικάλων Κοντογουλίδης του έκανε καταγγελία ότι τον πλήρωσε με μαϊμού επιταγές…

    Ο ίδιος όταν έφυγε από την ΑΟ Τρικάλων είχε δηλώσει σε τοπικά ειδησεογραφικά μέσα πως: «Τα Τρίκαλα δυστυχώς είναι μια μικρή πόλη. Το σύστημα με αδίκησε επειδή έφτιαξα μια δυνατή ομάδα.

    Γι’ αυτό πηγαίνω τώρα στη Λάρισα. Ξανάρχομαι στο ποδόσφαιρο με μια ομάδα που έχει ιστορία για να δείξω την αξία μου. Αυτή τη φορά δεν θα είναι όπως με τα Τρίκαλα. Αυτή τη φορά έχω μεγαλύτερο στρατό μαζί μου.

    »Εγώ είμαι καθαρός άνθρωπος. Οι δουλειές μου είναι εκτός Ελλάδος και δεν έχω διαπλοκές. Δεν θέλω να γίνω ένας απλός παράγοντας του ποδοσφαίρου. Εξάλλου αυτοί που θα με βοηθήσουν στην ομάδα θα είναι οι κόρες μου και οι συνεργάτες μου. Για εμένα το ποδόσφαιρο είναι απλώς ένα χόμπι. Δεν ζω απ’ αυτό».

    Αλλά και από την Λάρισα έφυγε – πούλησε την ομάδα στον Αλέξη Κούγια – και μάλιστα είχε ξεχάσει πως έπρεπε να δηλώνει τους ποδοσφαιριστές και το διοικητικό προσωπικό στο ΙΚΑ. Δήλωνε μόνο 5 ποδοσφαιριστές από τους 30… (σύμφωνα με δικόγραφα που αφορούν την υπόθεση). Αυτή η κομπίνα με το ΙΚΑ τον ανάγκασε να πουλήσει την ΑΕΛ στον γνωστό ποινικολόγο.

    Εποχή έχει αφήσει και η ανακοίνωση της ΑΕΛ στις 3 Οκτωβρίου 2018 που ανέφερε επί λέξει:

    «Μάθαμε ότι ο Βαγγελάκης ο Πλεξίδας με τα κόκκινα σκαρπίνια από τα Τρίκαλα τόλμησε να υποβάλει μήνυση για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση. (σ.σ. αυτή η ανακοίνωση μας έδωσε και τον πρόλογο του κειμένου)

    »Προς τιμήν των μελών του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ που παρέμειναν στο συμβούλιο και δεν παραιτήθηκαν με διάφορες δικαιολογίες, αλλά και για να μάθει η Λάρισα και η Ελλάδα “σε ποια προσωπικότητα” η Ερασιτεχνική ΑΕΛ χάρισε με μόλις 300.000€ τη μεγάλη ΑΕΛ του ελληνικού ποδοσφαίρου (για την οποία μάλιστα αύριο έχει και ειδική εκδήλωση στην οποία θα παραστούμε) τις επόμενες ημέρες, γιατί τώρα έχουμε αγώνες και τα στελέχη μας είναι εκεί, θα αρχίσουμε να δημοσιεύουμε στοιχεία για τα όσα συνέβησαν το 2006 στη “στάνη ΒΙΟΓΑΛ” Πλεξίδα (παιδιά τυροκομείο είναι, γι αυτό άλλαξε ονομασία κι έγινε La Farm) στα Τρίκαλα, γιατί αρκετά έχουμε ανεχθεί το θράσος κάποιων, που αντί να κρύβονται σε λαγούμια για να μην τους λιντσάρει ο κόσμος, για τη διατροφική του δηλητηρίαση, έχουν το θράσος να κάνουν εξώδικα και μηνύσεις σε καθαρούς και τίμιους ανθρώπους, νομίζοντας ότι όλα τα μέλη του συμβουλίου της ΠΑΕ ΑΕΛ είναι όμοια με άλλους και θα φοβηθούν από εξώδικα και μηνύσεις και θα παραιτηθούν και έτσι νομίζουν ότι θα δημιουργήσουν εντυπώσεις εις βάρος του κ. Κούγια, για να τον αναγκάσουν να φύγει από την ΑΕΛ.

    »ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ και η υγεία των παιδιών μας, όσο για τους επίδοξους σωτήρες της ΑΕΛ με τα συλλαλητήρια των 50 και των 100 ατόμων με κουκούλες, μολότωφ, δολοφονικές φωτοβολίδες και όπλα μέσα στο σκοτάδι, για να ισχυρίζονται κάποιοι ότι είναι “πλήθος” και τη χυδαία προπαγάνδα μέσα από ανώνυμες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να τα καταλάβουν ότι το σωστό μήνυμα δεν είναι λευτεριά στην ΑΕΛ, αλλά λευτεριά στη Βόρεια Μύκονο!»

    Οι υποθέσεις με τη φέτα

    «Είναι μεγάλη ιστορία, από πού να την πιάσεις και που να καταλήξεις», λένε άνθρωποι που γνωρίζουν τον Τρικαλινό επιχειρηματία και θυμίζουν την πρώτη «κόκκινη» κάρτα που πήρε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Συγκεκριμένα το 2010 –με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ο ΕΦΕΤ και η τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κυρία Κατερίνα Μπατζελή επέβαλαν στη ΒΙΟΓΑΛ –αυτή ήταν η φίρμα του τυροκομείου τότε- πρόστιμο ύψους 510.000 ευρώ.

    Τότε η κα Μπατζελή είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως: «εκείνοι που επιμένουν να νοθεύουν τα τρόφιμα και να παραπλανούν τους πολίτες, θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαρύτατα πρόστιμα».

    Τη ΒΙΟΓΑΛ ο Βαγγέλης Πλεξίδας και τα αδέλφια του Χρήστος και Σωτήρης την κληρονόμησαν από τον μεγαλοτυροκόμο πατέρα τους, που ήταν σοβαρός και μετρημένος άνθρωπος.

    Το πρόστιμο το 2010 τους ανάγκασε να επαναπροσδιορίσουν την κατεύθυνση της εταιρείας, και την μετονόμασαν σε LA FARM.

    Και άνοιξαν νέοι ορίζοντες για το τυροκομείο καθώς το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής έφευγε για τα σούπερ μάρκετ της Σουηδίας και της Γερμανίας.

    Στο μεταξύ, μεθοδικά ο Βαγγέλης Πλεξίδας έβγαλε από τη μέση τα αδέλφια του Χρήστο και Σωτήρη – αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές – και τον Σεπτέμβριο του 2020 προχώρησε σε αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της επιχείρησης από τους αδελφούς του.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σωτήρης αποχώρησε πουλώντας το μερίδιο του (33%) στον αδελφό του.

    Χθες το μεσημέρι ο Οργανισμός ΕΛΓΟ Δήμητρα προχώρησε στην ανάκληση πιστοποίησης της επιχείρησης του κ. Πλεξίδα, αφού το τυρί φέτα που παρασκευάζει η εταιρεία μόνο ΠΟΠ δεν είναι.

    Μάλιστα από το πρωί χθες ο Wiseman είχε αποκαλύψει πως η εταιρεία κατηγορείται και για υπόθεση νοθείας με φέτα στην σουηδική αγορά σημειώνοντας πως «όλα ξεκίνησαν όταν η εταιρεία Di Luca & Di Luca AB, με έδρα την Στοκχόλμη, έστειλε για ανάλυση δείγματα φέτας των σημάτων «BABA FARM» και «Garant Feta» από τα ράφια σουηδικών super market.

    »Στο πρώτο σήμα βρέθηκε μόνο αγελαδινό γάλα και δεν ανιχνεύτηκε καθόλου αιγοπρόβειο, ενώ στο δεύτερο μόνο ελάχιστη ποσότητα πρόβειου και μεσαία ποσότητα γίδινου.

    »Τα σήματα αυτά συνδέονται με την LA Farm AE των Τρικάλων και ο ιδιοκτήτης Ευάγγελος Πλεξίδας μιλώντας στις 3 Αυγούστου 2021 στο ypaithros.gr είχε παραδεχτεί ότι πράγματι οι Σουηδικές αρχές είχαν πραγματοποιήσει έλεγχο στα προϊόντα της εταιρείας του τα οποία βρέθηκαν νοθευμένα, αφήνοντας ωστόσο αιχμές για την διαδικασία ελέγχου. Κατά την άποψή του η λήψη των δειγμάτων και η εξέτασή τους δεν έγινε με τον προβλεπόμενο τρόπο.

    Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους εξαντλητικούς ελέγχους που έχει δεχθεί η εταιρία του από κλιμάκια «ΕΛΓΟ – Δήμητρα» το τελευταίο διάστημα χωρίς να διαπιστωθεί κάτι μεμπτό. Ο επιχειρηματίας δήλωσε πως στους ελέγχους των αρχών έγινε έλεγχος των ισοζυγίων για τους τελευταίους 18 μήνες και δεν βρέθηκε πρόβλημα, ενώ και σουηδική αλυσίδα διενήργησε αναλύσεις και τα δείγματα βρέθηκαν κανονικά.

    Κατά την άποψη του κ. Πλεξίδα η υπόθεση είναι δυσφημιστική για την φέτα και είναι αποτέλεσμα κακόβουλων πράξεων που εκπορεύονται από τον μεγάλο ανταγωνισμό για πωλήσεις φέτας που φτάνει σε βαθμό αντιπαλότητας μεταξύ των εμπόρων φέτας αλλά και των γαλακτοβιομηχανιών».

    Ωστόσο πηγές που έχουν γνώση της πορείας του τυροκόμου αναφέρουν χαρακτηριστικά στο mononews.gr πως «το παρελθόν άλλα δείχνει», λένε πως είναι η δεύτερη φορά που «ρεζιλεύει ένα προϊόν ονομασίας προέλευσης στο εξωτερικό», και ακόμα σημειώνουν πως ο αδελφός του Σωτήρης, «τον κατήγγειλε για εκβιασμό προκειμένου να του πουλήσει το ποσοστό του….».

    Όμως αυτά είναι οικογενειακές ιστορίες…

    Η Μύκονος

    Και ενώ οι Σουηδοί έψαχναν τη σύνθεση των συστατικών της ΠΟΠ φέτας του Πλεξίδα και τα κλιμάκια του ΕΛΓΟ Δήμητρα έκαναν ελέγχους στην ελληνική αγορά για τον ίδιο λόγο, εκείνος καθόλου δεν πτοήθηκε.

    Και διοργάνωσε έναν χλιδάτο γάμο για την κόρη του στη Μύκονο.

    Ο γάμος έτυχε δημοσιότητας και μάλιστα τα δημοσιεύματα ανέφεραν πως: το λαμπερό ζευγάρι παντρεύτηκε στο γραφικό εκκλησάκι του Άη Γιάννη Διακόφτη της Μυκόνου, το περασμένο σαββατοκύριακο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το γαμήλιο γλέντι πραγματοποιήθηκε στο κοσμικό Pasaji στον Ορνό με την παρουσία 100 προσκεκλημένων, αλλά και αρκετών υπαλλήλων σεκιούριτι για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

    Guest της βραδιάς ήταν ο μοναδικός Κωνσταντίνος Αργυρός, ο οποίος τραγούδησε για τους νεόνυμφους και τους καλεσμένους τους εντυπωσιάζοντας επί σκηνής, με το νιόπαντρο ζευγάρι να χορεύει την ώρα που ο ουρανός άστραψε από βεγγαλικά που εκτοξεύονταν από αγκυροβολημένο καΐκι.

    Τώρα ο κ. Βαγγέλης Πλεξίδας θα πρέπει να δει τι θα κάνει με τις φωτιές που του άναψε ο ΕΛΓΟ Δήμητρα και που καμία σχέση δεν έχουν με πυροτεχνήματα.

    Διαβάστε επίσης:

    LA Farm: Μεγάλο πλήγμα για τον Ευάγγελο Πλεξίδα η απόφαση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για τη φέτα

    Τι θα πει ο Μητσοτάκης στους τραπεζίτες, το μυστικό του Μπουλούτα της Ελλάκτωρ, ο ειδικός ρόλος του Γιώργου Καραγιάννη και το πάρτι της Μυκόνου και της φέτας



    ΣΧΟΛΙΑ