• Business

    Ο μεγάλος πόλεμος : Μπόμπολας και Κούτρας κέρδισαν στο νήμα τους αντιπάλους για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης

    Δημήτρης Κούτρας, Αντιπρόεδρος της Intrakat

    Δημήτρης Κούτρας, Αντιπρόεδρος της Intrakat


    Η “μάχη” των κατασκευαστικών εταιρειών για την ανακατασκευή του Αστέρα Βουλιαγμένης, ένα έργο που αναμένεται να έχει προϋπολογισμό της τάξεως των 80 ή και παραπάνω εκατομμυρίων ευρώ, έχει επιτέλους νικητή: σύμφωνα με πληροφορίες, η Άκτωρ (θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ) είναι η εταιρεία που θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου, κερδίζοντας “στο νήμα” τους αντιπάλους της (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Δομοτεχνική, Intrakat και J&P ΑΒΑΞ είχαν επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον, με την τελευταία να προκρίνεται στην τελική shortlist μαζί με την Άκτωρ), με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται ενδεχομένως και εντός της ημέρας.

    Πρόκειται για ένα έργο το οποίο βάζει την Άκτωρ σε θέση ισχύος στο παραλιακό μέτωπο, αφού έχει ήδη μειοδοτήσειγια το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης και ευρύτερης ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. Επιπλέον, το συγκεκριμένο έργο αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι φέτος υπάρχει πολύ περιορισμένη κινητικότητα στον τομέα των εν Ελλάδι κατασκευαστικών έργων, και αυτός ήταν και ο λόγος που το ενδιαφέρον των ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών ήταν τόσο έντονο.

    Αξιοσημείωτο είναι δε ότι το έργο αναλαμβάνει η Ελλάκτωρ, η οποία είναι… παλιά γνώριμη του Αστέρα Βουλιαγμένης, καθώς είχε αναλάβει στο παρελθόν την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Αφροδίτη. Μάλιστα, στην πρώτη φάση του έργου περιλαμβάνεται και η κατεδάφιση του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, που εδώ και χρόνια παραμένει κλειστό, και έπειτα η ανέγερση 13 πολυτελών παραθαλάσσιων κατοικιών στη θέση του.

    Το έργο εκτείνεται συνολικά σε μία έκταση άνω των 300 στρεμμάτων, η οποία περιλαμβάνει εκτός από το Αφροδίτη τα ξενοδοχεία Ναυσικά και Αρίων, καθώς και την παραλία του Αστέρα Βουλιαγμένης αλλά και τη Μαρίνα Βουλιαγμένης. Στο πλαίσιο της ανάπλασης, τα ξενοδοχεία Ναυσικά και Αρίων θα ανακαινιστούν πλήρως, με 132 και 122 δωμάτια αντίστοιχα, με πολυτελές εστιατόριο και με συνεδριακούς χώρους υψηλών προδιαγραφών, ενώ προβλέπεται και η φύτευση περισσότερων από 6.000 δέντρων. Το συνολικό ύψος της επένδυσης ξεπερνά τα 600 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στόχος της νέας ιδιοκτήτριας του Αστέρα Βουλιαγμένης, Apollo Investment, είναι η ολοκλήρωση της ανάπλασης στις αρχές του 2018, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη φιλοξενία στο συγκρότημα των Ποσειδωνίων του 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ξαφνικός πόλεμος στο λιανεμπόριο: Καρυπίδης vs Σπυρόπουλου – Τι απαντά ο Απ. Σπυρόπουλος στο mononews

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκάνδαλο ΑΕΠΙ: Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των μελών του Δ.Σ. με εντολή εισαγγελέα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα ακίνητα με χρησικτησία δεν αποτελούν τεκμήριο



    ΣΧΟΛΙΑ