• Business

    Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης λέει την ωμή αλήθεια: Οι αποφάσεις για τα NPLs να δικαιώνουν αυτούς που πληρώνουν

    • NewsRoom
    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης Εθνική Τράπεζα

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Διευθύνων Σύμβουλος Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ)


    Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, δήλωσε ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας μιλώντας στο συνέδριο Ανάπτυξη και Επενδύσεις που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, επισημαίνοντας ότι πρέπει οι αποφάσεις για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων να είναι δίκαιες.  Σύμφωνα με τον κ. Φραγκιαδάκη, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια φθάνουν στο 50% του τραπεζικού συστήματος.

    “Πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα το πρόβλημα, αλλά και δίκαιοι έναντι αυτών που πληρώνουν.  Δεν μπορούμε να στηρίζουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Πρέπει οι τράπεζες να αντιμετωπίσουν άμεσα τα κόκκινα δάνεια έτσι ώστε να είναι σε θέση να αναλάβουν ρίσκο γα τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και της οικονομίας.  Ήρθε η ώρα να περάσουμε από τα λόγια στα έργα,”  είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λ. Φραγκιαδάκης.
    Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, επισήμανε ότι πρέπει να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας .  Το επόμενο διάστημα η ΕΤΕ θα χρηματοδοτήσει 350 επιχειρήσεις με το ποσό των 100 εκατ. ευρώ,  με μειωμένες εξασφαλίσεις.  Μάλιστα, κατέληξε τονίζοντας ότι πρέπει να κάνουμε δυο βήματα μπροστά και όχι ένα βήμα πίσω.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα μεγάλα κόλπα του Γιώργου Φειδάκη και της FG με την Τράπεζα Αττικής. Όλο το μεγάλο παρασκήνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Δείτε τα νέα SUV της Audi, της BMW και της Mercedes που παρουσιάζονται στο Παρίσι



    ΣΧΟΛΙΑ