• Business

    Ο κορονοϊός «χτύπησε» και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ζημίες $30,3 εκατ. στο έτος

    • NewsRoom
    H οικογένεια Γκλέιζερ, ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ

    H οικογένεια Γκλέιζερ, ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ


    Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο μεγαλύτερος ποδοσφαιρικός σύλλογος στην Αγγλία βάσει τροπαίων και ο οποίος απαριθμεί εκατομμύρια φιλάθλους στο νησί αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, ανακοίνωσε ζημίες στα κέρδη το οικονομικό έτος που έκλεισε τον Ιούνιο.

    Η έξαρση του κορονοϊού έπληξε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και φυσικά από τον «τυφώνα» δεν γλύτωσαν οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι. Συγκεκριμένα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κατέγραψε απώλειες 23,2 εκατομμυρίων λιρών (30,3 εκατομμύρια δολάρια) το τελευταίο οικονομικό έτος, καθώς λόγω κορονοϊού αναβλήθηκαν για μεγάλο διάστημα οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, οι οποίοι μέσω των εισιτηρίων αλλά και των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των διαφημίσεων, επέφεραν τεράστια κέρδη σε συλλόγους τέτοιου βεληνεκούς.

    Η επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν έλυσε το πρόβλημα καθώς οι αναμετρήσεις διεξάγονται πλέον κεκλεισμένων των θυρών, γεγονός που μείωσε κατά πολύ τα έσοδα των συλλόγων.

    Ο σύλλογος, που ελέγχεται από την οικογένεια Glazer, η οποία την εξαγόρασε το 2005, δήλωσε ότι τα έσοδα το έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου υποχώρησαν 19% στα 509 εκατομμύρια λίρες, ενώ δεν έδωσε καμία οικονομική πρόβλεψη για το τρέχον έτος. Το καθαρό χρέος αυξήθηκε κατά 10% στα 474,1 εκατομμύρια λίρες στα τέλη Ιουνίου σε σύγκριση με το τέλος Μαρτίου.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ