• Business

    O Jeff Bezos μόλις έχασε 9,1 δισ. δολάρια!

    • Bloomberg
    Τζεφ Μπεζος

    Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon


    Η βουτιά των διεθνών αγορών την Τετάρτη είχε ως αποτέλεσμα να εξανεμιστούν 99 δισ. δολάρια από τις περιουσίες των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

    Μάλιστα, ο ιδρυτής της Amazon.com Inc.Jeff Bezos, έχασε 9,1 δισ. δολάρια, τα περισσότερα από όλους τους μεγιστάνες που περιλαμβάνονται στη λίστα, καθώς οι μετοχές της εταιρίας του σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο ετών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η καθαρή αξία της περιουσίας του στα 145,2 δισ. δολάρια.

    Αντίστοιχα η περιουσία του πλουσιότερου Ευρωπαίου, Bernard Arnault, υποχώρησε κατά 4,5 δισ. δολάρια, στα 66,9 δισ. δολάρια, καθώς οι μετοχές της αυτοκρατορίας πολυτελών ειδών LVMH που έχει στην κατοχή του, υποχώρησαν σημαντικά όταν έγινε γνωστό ότι η Κίνα θα πραγματοποιεί πιο αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα. Έτσι ο Arnault είδε πάνω από τα μισά κέρδη που είχε καταγράψει το τρέχον έτος να χάνονται. Ο Γάλλος μεγιστάνας έχασε και 3,5 δισ. δολ. την περασμένη Παρασκευή όταν άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες στα social media, σχετικά με τους ενισχυμένους συνοριακούς ελέγχους, οι οποίοι αποσκοπούν στον περιορισμό των μη εξουσιοδοτημένων εισαγωγών ειδών όπως οι τσάντες Louis Vuitton και οι μπότες Berluti.

    Bernard Arnault, CEO και ιδρυτής της LVMH

    Ακόμη, ο Warren Buffett και η εταιρία του Berkshire Hathaway Inc., ήταν ανάμεσα στους μεγάλους χαμένους, με την αξία της περιουσίας του να υποχωρεί κατά 4,5 δισ. δολ., ποσοστό 4,9%.

    Oι 67 πλουσιότεροι άνθρωποι του κλάδου τεχνολογίας, στους οποίους περιλαμβάνονται ο Bill Gates και ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, έχασαν συνολικά 32,1 δισ. δολ. από την καθαρή αξία της περιουσίας τους.

    Οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα, χάνοντας 54,5 δισ. δολάρια.

    Ζουκερμπεργκ
    Mark Zuckerberg



    ΣΧΟΛΙΑ