• Business

    Ο Γιου Ζενγκ Γκανγκ είναι ο νέος ισχυρός άνδρας του Πειραιά και του ΟΛΠ

    • Του Δημήτρη Κατακουζηνού
    ΟΛΠ: Tο νέο διοικητικό συμβούλιο μετά τις παραιτήσεις των εκπροσώπων του ΤΑΙΠΕΔ

    Γιου Ζενγκ Γκανγκ- Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε


    Διάδοχος του θρυλικού, πλέον, στην Ελλάδα κάπτεν Φου, και από τώρα ανώτερός του στην ιεραρχία του ΟΛΠ, είναι ο Γιου Ζενγκ Γκανγκ. Χωρίς να αποχωρεί (ακόμα) ο κάπτεν Φου ο Γιου είναι εκείνος που θα κόψει την κορδέλα των ξενοδοχείων και των άλλων μεγάλων έργων του master plan της Cosco.

    Η διαδοχή του εβδομηντάχρονου πια Φου, που πιστώνεται την θεμελίωση, ανάπτυξη και γιγάντωση του κινεζικού εμπορικού προγεφυρώματος την Ευρώπη (διότι αυτό είναι σήμερα ο Πειραιάς) είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στο λιμάνι. Και ο Γιού διακριτικά από τα τέλη Ιουνίου έχει αναλάβει την θέση του εκτελεστικού προέδρου του ΟΛΠ.

    Ο Φου παραμένει διευθύνων σύμβουλος και την ερχόμενη άνοιξη, όποτε και τοποθετείται κατά πάσα πιθανότητα η επιστροφή του στην Κίνα, αναμένεται να αντικατασταθεί από άλλο στέλεχος της Cosco, κινεζικής εθνικότητας. Όμως τα διαπιστευτήρια του Γιου δεν αφήνουν καμία αμφιβολία: θα είναι το αφεντικό.

    Εξάλλου είναι και μέλος του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας, κάτι σαν αυτό που αποκαλείτο κάποτε κομισάριος.

    Ο Γιου Ζενγκ Γκανγκ (ή Yu Zenggang όπως γράφεται στα λατινικά) είναι σήμερα εκτός από εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΛΠ και εκτελεστικός αντιπρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της China COSCO SHIPPING, της αμιγώς ναυτιλιακής ναυαρχίδας του Cosco Group.

    Αυτό και μόνον μαρτυρά την σημασία που δίνουν στην ανάπτυξη του Πειραιά οι επιτελείς της COSCO αφού δια της θέσης του αυτής μπορεί να διασφαλίσει τον ακόμα καλύτερο συντονισμό των τακτικών δρομολογίων που πιάνουν Πειραιά και να βοηθήσει στην περαιτέρω αύξηση του διαμετακομιστικού έργου εμπορευματοκιβωτίων.

    Διαθέτει πάνω από 30 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία και άφθονη εμπειρία στην εταιρική διαχείριση, την εταιρική διακυβέρνηση, την ανάπτυξη του εξωτερικού κλάδου, τη διεθνή λειτουργία και τη διαχείριση εισηγμένων εταιρειών.

    Αν αυτά δεν μοιάζουν αρκετά ή επαρκώς πειστικά τότε ίσως αξίζει να προστεθεί πως ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία τον Αύγουστο του 1984 και διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της αντιπροσωπείας του ναυτιλιακού γραφείου της Σαγκάης, διευθυντής και γενικός διευθυντής της Shanghai Haixing Shipping (Japan) Co. Ltd., αναπληρωτής γενικός διευθυντής, γενικός διευθυντής ανάπτυξης του ομίλου της China Shipping, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της China Shipping (North America) Holding Co., Ltd., πρόεδρος της China Shipping (Europe) Holding GmbH, γενικός διευθυντής του γραφείου προέδρου της China Shipping Company, διευθυντής γραφείου και γενικού γραφείου του διοικητικού συμβουλίου, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και γραμματέας του γραφείου του ομίλου της China Shipping.

     Έχει πάρει τη σημερινή του θέση στην China COSCO SHIPPING τον Ιανουάριο του 2016 και αυτή του εκτελεστικού προέδρου του ΟΛΠ, φέτος στις 29 Ιουνίου. Ο Yu Zenggang αποφοίτησε από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Wuhan με πτυχίο μηχανικού το 1984 και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο από το CEIBS, δηλαδή του China Europe International Business School.

    Γιου Ζενγκ Γκανγκ (ή Yu Zenggang όπως γράφεται στα λατινικά)
    Γιου Ζενγκ Γκανγκ (ή Yu Zenggang όπως γράφεται στα λατινικά)



    ΣΧΟΛΙΑ