• Ναυτιλία

    Ο Γ. Αγγελικούσης διεκδικεί το πρώτο project FSRU στην Αυστραλία

    Γιάννης Αγγελικούσης, εφοπλιστής


    Την προμήθεια της πρώτης πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) στην Αυστραλία φέρεται να διεκδικεί η Maran Gas Maritime του εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση, η οποία παρήγγειλε μία δεύτερη μονάδα FSRU χωρητικότητας 173.400 cbm από τα “αγαπημένα” του ναυπηγεία DSME, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Γιάννης Αγγελικούσης στα φετινά Ποσειδώνια.

    Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Tradewinds, ο Έλληνας εφοπλιστής είναι μεταξύ αυτών που έχουν περάσει στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων με την AGL Energy για την παροχή μίας μονάδας FSRU για ένα εγχείρημα νότια της Μελβούρνης. Η AGL Energy θα ανακοινώσει την επιλογή της πιθανότατα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

    Τόσο το FSRU που παρήγγειλε ο Γιάννης Αγγελικούσης, όσο και ένα νεότευκτο πλοίο LNG που επίσης επιβεβαίωσε ο Έλληνας εφοπλιστής, πρόκειται να παραδοθούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.

    Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο του 2017 ο Γιάννης Αγγελικούσης παρήγγειλε μία μονάδα FSRU, όμως αργότερα μετέτρεψε την παραγγελία σε πλοίο LNG, και τελικά επιβεβαίωσε την πρώτη οριστική παραγγελία νεότευκτης μονάδας FSRU τον Δεκέμβριο του 2017, η οποία αναμένεται να παραδοθεί τον Μάρτιο του 2020.

    Εξάλλου, το νέο πλοίο LNG που παρήγγειλε ο Έλληνας εφοπλιστής ανεβάζει τον αριθμό των πλοίων αυτού του τύπου που έχει υπό κατασκευή στα ναυπηγεία DSME σε εννέα, τα οποία αναμένεται να βγουν στις θάλασσες υπό την ελληνική σημαία, κατά την πάγια τακτική του Γ. Αγγελικούση.

    Εξάλλου, πηγές της αγοράς που επικαλείται το TradeWinds αναφέρουν ότι η Alpha Gas, που ελέγχεται από την αδελφή του Γιάννη Αγγελικούση, Άννα, και τα τρία της παιδιά, είναι κοντά στην ολοκλήρωση της παραγγελίας ενός ακόμα πλοίου LNG στα ναυπηγεία DSME, μετά από δύο άλλα πλοία του ίδιου τύπου που παρήγγειλε στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία τον περασμένο Μάρτιο. Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, ο στόλος των πλοίων LNG της Alpha Gas θα αυξηθεί στα τέσσερα πλοία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ν. Τσάκος: Νέα παραγγελία πλοίων για την ΤΕΝ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Δράγνης: Η Oceangold ενεργοποιεί τις οψιόν για δύο ακόμα τάνκερ MR

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Probunkers: Η νέα εταιρεία του bunkering για τα πλοία LNG



    ΣΧΟΛΙΑ