• Ναυτιλία

    Γ. Δράγνης: Η Oceangold ενεργοποιεί τις οψιόν για δύο ακόμα τάνκερ MR

    Ο εφοπλιστής της Oceangold, Γιάννης Δραγνής

    Γιάννης Δράγνης, εφοπλιστής


    Μία παραγγελία για έως και δύο νεότευκτα τάνκερ MR χωρητικότητας 50.000 dwt υπέβαλε η ναυτιλιακή Oceangold του εφοπλιστή Γιάννη Δράγνη στα ναυπηγεία STX Offshore & Shipbuilding, με τον κ. Δράγνη να επιβεβαιώνει την παραγγελία, χωρίς να δώσει όμως λεπτομέρειες για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας.

    Πρόκειται για το πέμπτο και το έκτο πλοίο που παραγγέλνει η εταιρεία στα συγκεκριμένα ναυπηγεία, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στα τέλη του 2019, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το TradeWinds. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Oceangold παρήγγειλε τα δύο αυτά πλοία ενεργοποιώντας τις οψιόν που προβλέπονταν όταν υπεγράφη η συμφωνία για τα πρώτα τέσσερα πλοία.

    Σύμφωνα πάντα με πηγές της αγοράς, το κόστος κατασκευής για καθένα από τα τέσσερα πρώτα πλοία εκτιμάται στα 35 εκατομμύρια δολάρια.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η Oceangold έχει υποκατασταθεί στα συμβόλαια για τα τέσσερα πρώτα πλοία από την Clear Ocean Tankers, μία νέα κοινοπραξία που δημιούργησε τον προηγούμενο μήνα από κοινού με τις Gunvor Group και Maas Capital Shipping, ενώ η ίδια κοινοπραξία την έχει υποκαταστήσει και στα συμβόλαια για την κατασκευή δύο νεότευκτων LR2 στα ναυπηγεία Daehan Shipbuilding.

    Αν και μία πηγή ανέφερε πως ενδέχεται τα δύο επιπλέον τάνκερ MR της εταιρείας να καταλήξουν επίσης στην Clear Ocean Tankers, ο Γιάννης Δράγνης ξεκαθάρισε στο TradeWinds πως “δεν αποτελούν μέρος του εγχειρήματος της Clear Ocean”.

    Η Guvnor εντάχθηκε στην κοινοπραξία για να εκμεταλλευθεί τις ιστορικά χαμηλές τιμές στα ναυπηγεία, με την κατασκευή οικολογικών πλοίων, επισημαίνοντας πως η κοινοπραξία θα της επιτρέψει να ελέγχει περισσότερα πλοία και να περιορίσει το ρίσκο της επένδυσής της. Η Oceangold, από την πλευρά της, θα παρέχει την επιθεώρηση των νεότευκτων τάνκερ, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν το 2019, ενώ θα τα λειτουργεί με μακροχρόνια ναύλωση από την Gunvor.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ν. Τσάκος: Νέα παραγγελία πλοίων για την ΤΕΝ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Μαρτίνος: Η επαναστατική ψηφιακή πλατφόρμα που ετοιμάζει η Signal Maritime

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Probunkers: Η νέα εταιρεία του bunkering για τα πλοία LNG



    ΣΧΟΛΙΑ