• Business

    Ο εφοπλιστής Μ. Σκούφαλος πούλησε ένα Bulker

    Σκούφαλος

    Μιχάλης Σκούφαλος, εφοπλιστής Union Commercial


    Η ελληνική εταιρεία Union Commercial εξασφάλισε μία αρκετά ικανοποιητική τιμή για την πώληση παλαιότερου πλοίου της. Πηγές της αγοράς  αναφέρουν πως το κατασκευασμένο στο Hakodate πλοίο Loyal Union (έτος κατασκευής 2007), χωρητικότητας 48.000 dwt, πωλήθηκε σε αγοραστή του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, έναντι 5,61 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με το VesselsValue, το πλοίο έχει αξία 5,4 εκατομμυρίων ευρώ.

    Η εταιρεία άρχισε να αναζητά αγοραστές για το πλοίο, που βρισκόταν στον στόλο της από τότε που κατασκευάστηκε, στα τέλη Μαρτίου. Η επίσης ελληνική SteelShips υπέβαλε προσφορά.

    loyal-union scufalos

    Η Union Commercial του Μιχάλη Σκούφαλου διαθέτει στόλο επτά πλοίων, μεγέθους από handysize έως supramax, κατασκευασμένα μεταξύ του 2007 και του 2014, όλα πλην ενός στην Ιαπωνία. Φέτος παραλαμβάνει το χωρητικότητας 37.000 dwt Union Mark (έτος κατασκευής 2016) από την Imabari Shipbuilding.

    Το Union Mark και το «αδελφό» του πλοίο Union Taylor (έτος κατασκευής 2014) είχαν ναυλωθεί για πέντε χρόνια από μεγάλη ασιατική εταιρεία πριν την παραλαβή τους.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/fraport-minima-stin-pagkosmia-agora-gia-tin-simvasi-gia-ta-periferiaka-aerodromia/47500



    ΣΧΟΛΙΑ