• Business

    SHIPPING FOCUS: Το νέο στέλεχος της Αγγελικής Φράγκου

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Νέο στέλεχος στη Navios Partners

    Η ναυτιλιακή Navios Maritime Partners, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, ανακοίνωσε νέα προσθήκη στο διοικητικό της συμβούλιο. Ο λόγος για την Ορθοδοξία Ζησιμάτου, η οποία είναι η γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Ναυτιλιακών Δικηγόρων και αντικαθιστά τον Δημήτρη Παπαστεφάνου-Γκούρα στη ναυτιλιακή. Η κα Φράγκου σχολίασε σχετικά ότι «Είμαστε χαρούμενοι που η κα Ζησιμάτου ανήκει στο διοικητικό μας συμβούλιο καθώς πιστεύουμε ότι οι εμπεριστατωμένες γνώσεις της πάνω στο Ναυτικό Δίκαιο θα ωφελήσουν σημαντικά την εταιρεία».

    Διαψεύδει η Union την πώληση του bulker της

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Ο εφοπλιστής Μιχάλης Σκούφαλος, ο οποίος ηγείται της ναυτιλιακής Union Commercial, διέψευσε την πώληση του φορτηγού πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου supramax  Union Erwin (χωρητικότητας 55.733-dwt και κατασκευής 2011) στη ναυτιλιακή Cleaves Marine με έδρα το Όσλο, μέσω σχετικού του email προς την TradeWinds. Μάλιστα ο εφοπλιστής ισχυρίζεται ότι το πλοίο δεν διατέθηκε ποτέ προς πώληση και ότι η εταιρεία σκοπεύει να το κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμη.

    Ναυλώθηκε panamax της Diana

    Η ναυτιλιακή Diana Shipping, συμφερόντων του Συμεών Παληού, συνήψε συμφωνία ναύλωσης για το φορτηγό πλοίο τύπου panamax Clio (χωρητικότητας 73.691-dwt και κατασκευής 2005), για το οποίο η Phaethon International Company θα καταβάλει ναύλους ύψους 8.550 δολ. ημερησίως. Η χρονοναύλωση θα έχει διάρκεια 13-16 μήνες, ενώ η ναυτιλιακή αναμένει ακαθάριστα έσοδα ύψους 3,33 εκατ. δολ. από την ελάχιστη διάρκειά της.

    Ναυλώθηκε νεότευκτο containership της Costamare

    Η ναυτιλιακή Zim με έδρα το Ισραήλ προχώρησε στη ναύλωση του νεότευκτου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Cape Sounion (χωρητικότητας 11.000-teu και κατασκευής 2017) που ανήκει στο στόλο της Costamare, συμφερόντων του Κωστή Κωνσταντακόπουλου. Οι ναύλοι που συμφωνήθηκαν ανέρχονται στο ποσό των 18.000 δολ. την ημέρα.

    Επανεξελέγη πρόεδρος της K-Line o Murakami

    O Eizo Murakami επανεξελέγη στην προεδρία της ιαπωνικής ναυτιλιακής K Line, καθώς ο μεαγλύτερός της μέτοχος, το fund Effissimo Capital, επέλεξε να τον στηρίξει, ένα χρόνο αφότου αντετίθεντο στην παραμονή του στο Δ.Σ.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Παρασκευή (23/6/17), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 870 (+15)
    • Baltic Cape Index (BCI): 987 (-6)
    • Baltic Panamax index (BPI): 1138 (+29)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 744 (+10)
    • Baltic Handysize Index (BSHI): 451 (+4)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Χριστοδουλάτος: Ψάχνει αγοραστή για το παλαιότερο πλοίο της η Ikaros Shipping

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λ. Πατίτσας: Μπάσιμο της Atlas Maritime στο pool V8 της Navig8

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μελίνα Τραυλού: Ο πόλεμος και οι νέες στρατηγικές κινήσεις της γνωστής εφοπλίστριας



    ΣΧΟΛΙΑ