• Business

    O Αρχιεπίσκοπος στην Eurobank: Tο συγκινητικό του μήνυμα σε επιχειρηματίες και διοίκηση


    Σκηνές καθόλου συνηθισμένες εκτυλίχθηκαν χθες το μεσημέρι στο Μέγαρο Μποδοσάκη, όπου περίπου σαράντα από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες και εφοπλιστές της χώρας άκουγαν επί ώρα, με ειλικρινή συγκίνηση, τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μιλά από καρδιάς και να τους απευθύνει κάλεσμα να συστρατευθούν με την Αρχιεπισκοπή και την «Αποστολή» «για να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας τα αναγκαία πνευματικά, παιδευτικά, αλλά και υλικά εφόδια για την ομαλή και ισόρροπη ανάπτυξή τους», όπως είπε.

    Η αποστροφή του Αρχιεπισκόπου «τα παιδιά μας, αποτελούν τη συνέχεια, του Έθνους, του πολιτισμού μας, ό,τι πολυτιμότερο έχουμε για το μέλλον της και οφείλουμε να τα προστατεύσουμε και να τα θωρακίσουμε», αλλά και τα παραδείγματα από το έργο της Αποστολής που ανέφερε έκανε κάποιους, σκληροτράχηλους, businessmen να δακρύσουν.

    Και αυτός ήταν ο σκοπός της εκδήλωσης που έγινε με πρωτοβουλία των Νίκου Καραμούζη και Φωκίωνα Καραβία που επιδιώκουν την ενίσχυση της συνεργασίας που έχει η Eurobank με την Αποστολή και αναμένουν τη συμβολή των μεγάλων πελατών της τράπεζας.

    Το Χριστουγεννιάτικο Γεύμα Αγάπης ήταν η αφορμή για την παρουσίαση του σχεδιασμού για την περαιτέρω ενίσχυσης του Προγράμματος «Η Αποστολή στηρίζει τους Μαθητές», το οποίο υποστηρίζει αποκλειστικά η Eurobank την τελευταία διετία, την επέκταση του αλλά και τη δημιουργία μιας μεγάλης στρατηγικής συμμαχίας, με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», για την ενίσχυση χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους.

    Χαρακτηριστική ήταν η σύντομη ομιλία του Νίκου Καραμούζη, ο οποίος τόνισε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη σήμερα αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την ανάδυση της χώρας μας από τη μακρά δοκιμασία της πρόσφατης βαθειάς οικονομικής κρίσης.

    «Κοινωνίες και ηγεσίες που πορεύονται προς την ευμάρεια, με τους λίγους να απολαμβάνουν τα οφέλη, αποκλείοντας τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας που υποφέρουν από την πρόσβαση στην ελπίδα, την προοπτική, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, το μέρισμα επιτυχίας, τελικά είναι κοινωνίες που θα αποτύχουν. Είναι ευθύνη των ηγεσιών και των εχόντων να δείξουμε το δρόμο», είπε με έμφαση ο επικεφαλής του Ομίλου προς τους μεγάλους πελάτες της τράπεζας.

    Ως αποκλειστικός υποστηρικτής του προγράμματος «Η Αποστολή στηρίζει τους Μαθητές», ο Όμιλος της Eurobank στηρίζει την τελευταία διετία 1.320 μαθητές και τις οικογένειές τους, με 3.140 «Δέματα Αγάπης» το μήνα, τα οποία εξασφαλίζουν ένα ουσιαστικό μέρος των καθημερινών αναγκών διατροφής κάθε οικογένειας.

    Λόγω των αυξημένων αναγκών όπως προκύπτει από τα νέα αιτήματα που υποβάλλονται για ένταξη στο Πρόγραμμα, η τράπεζα θα το ενισχύσει αυξάνοντας κατά 100.000 ευρώ την ετήσια δωρεά του Προγράμματος, ενώ αναλαμβάνει σειρά νέων πρωτοβουλιών με στόχο τουλάχιστον το διπλασιασμό των «Δεμάτων Αγάπης» για την στήριξη μεγαλύτερου αριθμού οικογενειών μαθητών από περισσότερες περιοχές της Αττικής.

    Ετσι, εκτός από την αύξηση της δωρεάς στα 400.000 ευρώ, κινητοποιείται το σύνολο των 10.800 ανθρώπων του Οργανισμού, ενεργοποιείται σχέδιο ευαισθητοποίησης και εθελοντικής συμμετοχής στο πρόγραμμα των χιλιάδων πελατών του Ομίλου, μέσω των καταστημάτων του δικτύου, του Europhone Banking, του E-banking, αλλά και μέσω των ΑΤΜs ενώ θα τοποθετηθούν κουμπαράδες της «Αποστολής» σε καταστήματα του δικτύου.



    ΣΧΟΛΙΑ