• Business

    Nvidia: Συγκεντρώνει $15 εκατ. για τους πληγέντες αμάχους του Μεσανατολικού

    • NewsRoom

    Gideon Rosenberg, εκπρόσωπος της Nvidia. αναπληρωτής γενικός σύμβουλος και επικεφαλής του HR (Πηγή: legal500.com)


    Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής μικροτσίπ Nvidia, με τη βοήθεια των υπαλλήλων της, συγκεντρώνει 15 εκατομμύρια δολάρια σε ισραηλινούς και ξένους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, οι οποίοι υποστηρίζουν πολίτες που έχουν πληγεί από τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς.

    Χιλιάδες εργαζόμενοι από περισσότερες από 30 χώρες δώρησαν συνολικά 5 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία η εταιρεία διπλασίασε σε 10 εκατομμύρια δολάρια, στο πλαίσιο ενός ειδικού προγράμματος που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει όσους επλήγησαν από τον πόλεμο, δηλώνει η εταιρεία.

    Σημειώνει δε ότι η συγκεκριμένη δωρεά, αποτελεί τον μεγαλύτερο ανθρωπιστικό έρανο στην 30χρονη ιστορία της εταιρείας.

    «Είμαστε περήφανοι που βλέπουμε τόσο ευρεία υποστήριξη από οικογένειες στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο και είμαστε ευγνώμονες για τις προσευχές και την ελπίδα τους για την επιστροφή του συναδέλφου μας Avinatan Or και των άλλων ομήρων από την αιχμαλωσία της Χαμάς», δήλωσε ο Gideon Rosenberg, εκπρόσωπος της Nvidia. αναπληρωτής γενικός σύμβουλος και επικεφαλής του HR.

    Σημειώνεται ότι ο 30χρονος Or, είναι μηχανικός στην Nvidia από τον Απρίλιο του 2022, σύμφωνα με τη σελίδα του στο LinkedIn.

    Συνελήφθη από τη Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Nova στις 7 Οκτωβρίου μαζί με την κοπέλα του Νόα Αργκαμάνι και περίπου 240 άλλους, μερικοί από τους οποίους έκτοτε αφέθηκαν ελεύθεροι.

    Η Nvidia σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι επέλεξαν να κάνουν δωρεές σε οργανισμούς στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των Asor Fund (JGive), American Friends of Magen David Adom, Doctors Without Borders, Friends of United Hatzalah, IsraAID (US) Global Humanitarian Assistance, Jewish Agency for Israel, World Central Kitchen and Zaka

    Ανέφερε επίσης ότι έχει δωρίσει εκατοντάδες υπολογιστές σε οικογένειες που έφυγαν από το βόρειο και νότιο Ισραήλ, ενώ παρείχε χιλιάδες ζεστά γεύματα από το κατάστημα εστίασης της εταιρείας στο Yokneam.

    Πηγή: Reuters 

    Διαβάστε επίσης: 

    Nvidia: Άλμα 206% στα έσοδα στο τρίμηνο – Προβληματισμός για τα εμπόδια στις πωλήσεις στην Κίνα

    Daihatsu: «Φρένο» σε παραγωγή και αποστολές έως το τέλος Ιανουαρίου

    Το Colpo Grosso των Ελλήνων εφοπλιστών με τα Ναυπηγεία – Έχουν «καπαρώσει» τις εσχάρες για τα επόμενα χρόνια



    ΣΧΟΛΙΑ