• Business

    Ντόναλντ Τραμπ: Στα 1,2 δισ. δολάρια εκτιμά την επιχειρηματική του αυτοκρατορία

    • NewsRoom
    Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ Πηγή Wikimedia Commons

    Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ Πηγή Wikimedia Commons


    Ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκτιμά την επιχειρηματική του αυτοκρατορία σε τουλάχιστον 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

    Σύμφωνα με αυτό, οι επιχειρήσεις του Τραμπ του απέφεραν τουλάχιστον 282 εκατομμύρια δολάρια το 2021 και το μεγαλύτερο μέρος του 2022, σύμφωνα με την έκθεση των 101 σελίδων που κατατέθηκε στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή, καθώς ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει θέσει ξανά υποψηφιότητα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

    Τα ακριβή στοιχεία είναι δύσκολο να εξακριβωθούν – τόσο επειδή πολλές από τις συμμετοχές του Τραμπ βρίσκονται σε μη ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία ακινήτων όσο και επειδή οι ομοσπονδιακές αποκαλύψεις απαιτούν αναφορές μόνο σε ευρεία κλίμακα, με την κορυφαία να υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια δολάρια. Υπήρχαν 19 περιουσιακά στοιχεία που εκτιμούσε ο Τραμπ σε αυτό το εύρος, συμπεριλαμβανομένων των γκολφ κλαμπς του στη Βιρτζίνια και στο Τέρνμπερι της Σκωτίας.

    Ωστόσο, η κατάθεση έδειξε ότι ο Τραμπ, ο οποίος τόνισε την επιχειρηματική του εμπειρία κατά την πρώτη του εκστρατεία στον Λευκό Οίκο, παραμένει πλούσιος και έχει βρει τρόπους να επωφεληθεί από την πολιτική του σταδιοδρομία κατά τη διάρκεια της περιόδου μετά την προεδρία του. Μεταξύ άλλων, ο Τραμπ κατάφερε να κερδίσει έως και 1 εκατομμύριο δολάρια από την πώληση  ψηφιακών συλλεκτικών καρτών με τον ίδιο σε στυλ καρτούν να ποζάρει ως υπερήρωας.

    Η αξία των συμμετοχών του στην Trump Media & Technology Group Corp., τη μητρική εταιρεία του ιστότοπού του Truth Social, ήταν 25 έως 50 εκατομμύρια δολάρια. Ο Τραμπ κατέχει το 90% της εταιρείας, η οποία ζητά ρυθμιστική έγκριση για να εξαγοραστεί από την Digital World Acquisition Corp.

    Ο Τραμπ δεν αποκάλυψε αυτούς που του πλήρωσαν περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια ως αμοιβή για τις ομιλίες του. Το 2016, επέκρινε τη Δημοκρατική αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον, ότι κέρδισε εκατομμύρια επειδή έκανε ομιλίες σε εταιρικούς πελάτες όπως η Goldman Sachs Group Inc., πληρωμές που έδωσε στη δημοσιότητα. Οι υποψήφιοι καλούνται να αποκαλύψουν οποιαδήποτε πηγή τους πληρώνει 5.000 δολάρια ή περισσότερα κατά τη διάρκεια της περιόδου υποβολής υποψηφιότητας.

    Ο Τραμπ απαριθμούσε χρέη συνολικού ύψους τουλάχιστον 225 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό περιελάμβανε υποθήκες άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων για τον Trump Tower στη Νέα Υόρκη και το Trump National Doral στη Φλόριντα το 2022 από την Axos Bank. Εξόφλησε χρέη τουλάχιστον 165 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων δανείων από την Deutsche Bank στον Trump Tower και το πρώην ξενοδοχείο Trump International στην Ουάσιγκτον, τα οποία πούλησε.

    Η Μελάνια Τραμπ, η οποία είχε ελάχιστα εξωτερικά έσοδα όσο ήταν πρώτη κυρία, τα πήγε καλά μετά την αποχώρησή της από τον Λευκό Οίκο. Ανέφερε μεταξύ 1 και 5 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω δικαιωμάτων από την καριέρα της στο μόντελινγκ και από μια σειρά ψηφιακών NFTs.

    Η κατάθεση, η οποία περιλαμβάνει επίσης τις επενδύσεις του πρώην προέδρου, καλύπτει το 2021 και το μεγαλύτερο μέρος του 2022. Ο Τραμπ έλαβε δύο παρατάσεις για την κατάθεση της έκθεσης και την υπέβαλε λίγο πριν από τη λήξη της προθεσμίας για να αποφύγει πρόστιμο 200 δολαρίων.



    ΣΧΟΛΙΑ