• Business

    Ντίνος Μπενρουμπή (Mytilineos): Έχει σημασία ποιος κάνει το έργο- Υπερέχουμε σε κεφάλαια και μπορούμε να εξασφαλίζουμε αποδόσεις

    Ντίνος Μπενρουμπή CEO της ΜΕΤΚΑ του ομίλου Mytilineos


    Τους λόγους για τους οποίους η Mytilineos διεκδικεί πρωταγωνιστική θέση στην αγορά των υποδομών και των παραχωρήσεων εξήγησε ο Ντίνος Μπενρουμπή, CEO της ΜΕΤΚΑ του ομίλου Mytilineos μιλώντας στο Delphi Forum.

    Όπως είπε ο ισχυρός ισολογισμός και η κεφαλαιοποίηση της Mytilineos αποτελούν εγγύηση αξιοπιστίας και μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερους όρους χρηματοδότησης, εξασφαλίζοντας καλύτερες αποδόσεις στα έργα που αναλαμβάνει. Τόνισε επίσης ότι οι τράπεζες ενδιαφέρονται για το ποιος κάνει το έργο και η αξιοπιστία και η οικονομική δύναμη του ομίλου Mytilineos αποτελούν πλεονέκτημα.

    “Σαν Mytilineos βλέπουμε μια σημαντική ευκαιρία στον τομέα των υποδομών, αφού 27 δισ. προορίζονται από το RRF στις υποδομές κατασκευές και ακόμη 9 δισ. από το ΕΣΠΑ και είναι μπροστά μας ένα πεδίο δόξης λαμπρό”, σημείωσε ο κ. Ντίνος Μπενρουμπή.

    Υπάρχουν ανησυχίες αλλά το βλέπουμε αισιόδοξα, ότι μπορούμε να τις υπερβούμε, σημείωσε.

    “Οι τράπεζες δεν κοιτάνε μόνο το επιχειρηματικό σχέδιο του έργου, αλλά το ποιος κάνει το έργο”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπενρουμπή.

    “Όταν σέβεσαι τον εαυτό σου και έχεις τα κεφάλαια, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσεις ένα έργο ό,τι και αν συμβεί. Συνειδητοποιώντας αυτά και βλέποντας τον ισολογισμό μας και την κεφαλαιοποίησή μας σαν Mytilineos αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μπροστά με μια αυτόνομη πορεία στις υποδομές και τις παραχωρήσεις”, τόνισε.

    Όπως είπε, υπάρχει μια διαφορά σημείωσε μεταξύ ελλήνων και ξένων επενδυτών, καθώς οι ξένοι επενδυτές την απόδοση 15%  τη θεωρούν χαμηλοί, ενώ οι έλληνες επενδυτές μπορούμε να πούμε με αυτό και αυτό είναι ακόμη μια ευκαιρία.

    “Βλέποντας αυτή την ευκαιρία μπροστά, είπαμε να δούμε ποιες είναι οι δυνάμεις μας και διαπιστώσαμε ότι για να επενδύουμε σε έργα υποδομών πρέπει να έχουμε μια ισχυρή κατασκευαστική βάση και την έχουμε αφού εδώ και πάνω από 3 δεκαετίες εκτελούμε έργα υποδομών που είναι μαζικά και απαιτούν μεγάλη ακρίβεια”.

    Τα συμφέροντα του επενδυτή στις υποδομές με τα συμφέροντα του κατασκευαστή πρέπει να συμπλέουν πλέον και αφού έχουμε την κατασκευαστική δυνατότητα και εφόσον το πεδίο αλλάζει, και το βάρος της επένδυσης πέφτει στον ιδιώτη υπάρχει μια ευκαιρία για τον όμιλο, εξήγησε. “Ο ιδιώτης είναι πια ο επενδυτής και αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να έχει μια πολύ ισχυρή κεφαλαιακή βάση, αφού ο επενδυτής πρέπει να συμμετέχει με 30%”.

    “Καθοριστικό είναι να μπορείς να εξασφαλίζεις ανταγωνιστικούς όρους χρηματοδότησης γιατί αυτό τελικά είναι που μπορεί να κάνει μια εταιρεία να υπερέχει”, σημείωσε, αφού δημιουργεί μεγαλύτερες αποδόσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Πάνος Λασκαρίδης: Καλώ τους φίλους εφοπλιστές να φέρουν τα πλοία για επισκευή στα ελληνικά ναυπηγεία

    Δημήτριος Φαφαλιός: Η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα είναι δεσμευμένη στο στόχο της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας



    ΣΧΟΛΙΑ